притисни ентер »

Намирници што можете да ги јадете и откако ќе им истече рокот
Намирници што можете да ги јадете и откако ќе им истече рокот

Намирници што можете да ги јадете и откако ќе им истече рокот

Не ги фрлајте намирниците на кои веќе им истекол рокот затоа што некои намирници можете да ги јадете дури и по рокот на траење на амбалажата. Годишно се фрлаат околу 1,3 милијарди тони храна годишно во светот, а една од најчестите причини е тоа што најчесто не ја изедуваме храната што ја чуваме во фрижидерот па ѝ истекува рокот на траење. Но, не е