Се враќа Трпе од работа и гледа неговата врата разбиена…

Се враќа Трпе од работа и гледа неговата врата разбиена. Влегува внатре и што да види – две мажишта стојат среде дневната соба. Почнале да го тепаат. Го тепале, го тепале, а тој одвај успеал да праша: – Абе, дечки зошто ме тепате? – Како да не те тепаме бе?! Телевизор Грундиг од пред 30 години, фрижидер Кончар исто од пред 30 години, шпорет на дрва