притисни ентер »

ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија
ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија

ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија

Парите ќе бидат наменети за хуманитарните организации кои работат во Либија првенствено за да обезбедат сместување, храна, вода и хигиена и санитарна заштита. Со ова вкупниот износ на финансиската помош на ЕУ за Либија, опустошена од бурата Даниел, изнесува 5,7 милиони евра. Поединечни земји-членки на ЕУ веќе испратија помош и експерти за да помогнат

ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија

ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија

Парите ќе бидат наменети за хуманитарните организации кои работат во Либија првенствено за да обезбедат сместување, храна, вода и хигиена и санитарна заштита. Со ова вкупниот износ на финансиската помош на ЕУ за Либија, опустошена од бурата Даниел, изнесува 5,7 милиони евра. Поединечни земји-членки на ЕУ веќе испратија помош и експерти за да помогнат

ЕУ одвои уште 5,2 милиони евра помош по поплавите во Либија

ЕУ одвои уште 5,2 милиони евра помош по поплавите во Либија

ЕУ донесе одлука да ја зајакне својата поддршка за Либија по катастрофалните поплави во источниот дел на земјата, со ослободување од дополнителни 5,2 милиони евра хуманитарни средства. Помошта ќе биде доставена преку хуманитарните партнери на ЕУ активни во земјата, овозможувајќи им да ја зајакнат помошта со фокус на обезбедување сместување, медицинска

ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија

ЕУ испраќа уште 5,2 милиони евра за помош на Либија

Парите ќе бидат наменети за хуманитарните организации кои работат во Либија првенствено за да обезбедат сместување, храна, вода и хигиена и санитарна заштита. Со ова вкупниот износ на финансиската помош на ЕУ за Либија, опустошена од бурата Даниел, изнесува 5,7 милиони евра. Поединечни земји-членки на ЕУ веќе испратија помош и експерти за да помогнат

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Двојна болка е што жалиме за животите што беа загубени, додека спасуваа животи, а во исто време, имаме агонија за здравјето на нашите луѓе, кои сакаа да ја олеснат агонијата на други луѓе, напиша на Фејсбук грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за сообраќајната несреќа во Либија во која животот го загубија пет членови на хуманитарната мисија од Грција,

ЕУ одвои уште 5,2 милиони евра помош по поплавите во Либија

ЕУ одвои уште 5,2 милиони евра помош по поплавите во Либија

9 ЕУ донесе одлука да ја зајакне својата поддршка за Либија по катастрофалните поплави во источниот дел на земјата, со ослободување од дополнителни 5,2 милиони евра хуманитарни средства. Помошта ќе биде доставена преку хуманитарните партнери на ЕУ активни во земјата, овозможувајќи им да ја зајакнат помошта со фокус на обезбедување сместување, медицинска

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Двојна болка е што жалиме за животите што беа загубени, додека спасуваа животи, а во исто време, имаме агонија  за здравјето на нашите луѓе, кои сакаа да ја олеснат агонијата на други луѓе, напиша на Фејсбук грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за сообраќајната несреќа во Либија во која животот го загубија пет членови на хуманитарната мисија од Грција,

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Двојна болка е што жалиме за животите што беа загубени, додека спасуваа животи, а во исто време, имаме агонија  за здравјето на нашите луѓе, кои сакаа да ја олеснат агонијата на други луѓе, напиша на Фејсбук грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за сообраќајната несреќа во Либија во која животот го загубија пет членови на хуманитарната мисија од Грција,

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Мицотакис: Моите мисли се со жртвите и десеттемина повредени во несреќата во Либија

Двојна болка е што жалиме за животите што беа загубени, додека спасуваа животи, а во исто време, имаме агонија за здравјето на нашите луѓе, кои сакаа да ја олеснат агонијата на други луѓе, напиша на Фејсбук грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис за сообраќајната несреќа во Либија во која животот го загубија пет членови на хуманитарната мисија од Грција,

Петмина загинати грчки хуманитарци во сообраќајна несреќа во Либија

Петмина загинати грчки хуманитарци во сообраќајна несреќа во Либија

Тројца припадници на грчката армија и двајца преведувачи го загубија животот во сообраќајната несреќа во Либија, што се случи од засега непознати причини и под неразјаснети околности, кога возило удрило во автобусот на грчката хуманитарна мисија додека од аеродромот во Бенгази се упатувале кон градот Дарна.Министерот за одбрана на Грција Никос Дендиас