притисни ентер »

Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери
Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери

Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери

Valeo на саемот за потрошувачка електроника CES во Лас Вегас претстави систем кој ја подобрува видливоста позади за возилата кои влечат приколка. Мртвите агли кои ги создаваат приколките можат да предизвикаат големи проблеми за возачите, а нивното видно поле е значително ограничено за задниот дел. Но, модерната технологија овозможува инсталирање на

Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери

Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери

Valeo на саемот за потрошувачка електроника CES во Лас Вегас претстави систем кој ја подобрува видливоста позади за возилата кои влечат приколка. Мртвите агли кои ги создаваат приколките можат да предизвикаат големи проблеми за возачите, а нивното видно поле е значително ограничено за задниот дел. Но, модерната технологија овозможува инсталирање на

Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери / ВИДЕО

Приколките стануваат „транспарентни“ благодарение на новите видео камери / ВИДЕО

Мртвите агли кои ги создаваат приколките можат да предизвикаат големи проблеми за возачите, а нивното видно поле е значително ограничено за задниот дел. Но, модерната технологија овозможува инсталирање на дополнителни камери на задниот дел од приколката за да се неутрализира овој недостаток. Едно такво решение е претставено и од францускиот производител