притисни ентер »

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз
32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле на улиците, но на самиот почеток на Шанзелизе беше забележана видна тензија со силите на редот, посебно пред „Големите продавници“, кои ги имаа спуштено металните завеси. По обичај во изминативе два месеци, судирите со силите на редот се на крајот од собирите. Во моментов полицијата во Париз

Продолжуваат протестите на „жолтите елеци“ во Франција

Продолжуваат протестите на „жолтите елеци“ во Франција

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж, јавува дописникот на МИА. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж, јавува дописникот на МИА. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција, од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција, од кои 8.000 во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж, јавува дописникот на МИА. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле

32.000 „жолти елеци“ протестираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ протестираат во Франција од кои 8.000 во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле на улиците, но на самиот

Жолта револуција: Солзавец и 5.000 полицајци и жандарми против 8.000 демонстранти во Париз

Жолта револуција: Солзавец и 5.000 полицајци и жандарми против 8.000 демонстранти во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж, јави МИА. Но, засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле на улиците,

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж, јавува дописникот на МИА. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ дефилираат во Франција од кои 8.000 во Париз Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж, јавува дописникот на МИА. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите

32.000 „жолти елеци“ протестираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ протестираат во Франција од кои 8.000 во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле на улиците, но на самиот

32.000 „жолти елеци“ протестираат во Франција од кои 8.000 во Париз

32.000 „жолти елеци“ протестираат во Франција од кои 8.000 во Париз

Во 14.00 часот, по локално време, според проценките на улиците во Франција имало 32.000 жолти елеци од кои 8.000 во Париз и околу 5.000 во Бурж. Засега е се уште рано да се каже колку лица се мобилизираа на денешниот „Деветти чин“ на мобилизација на Жолтите елеци. Како и по обичај демонстрациите започнуваат мирно со дефиле на улиците, но на самиот