притисни ентер »

Набљудување на Месечината на вториот час од курсот по астрономија
Набљудување на Месечината на вториот час од курсот по астрономија

Набљудување на Месечината на вториот час од курсот по астрономија

Курсот по астрономија за деца продолжи со денешното предавање за Месечината. На овој час учевме за единствениот природен сателит на Земјата и воедно најголемиот сателит во однос на матичната планета, во случајот нашата планета Земја. Дадовме објаснување за структурата и составот на Месечината, каде што направивме разлика помеѓу кратерите кои се последица

Набљудување на Месечината на вториот час од курсот по астрономија

Набљудување на Месечината на вториот час од курсот по астрономија

Курсот по астрономија за деца продолжи со денешното предавање за Месечината. На овој час учевме за единствениот природен сателит на Земјата и воедно најголемиот сателит во однос на матичната планета, во случајот нашата планета Земја. Дадовме објаснување за структурата и составот на Месечината, каде што направивме разлика помеѓу кратерите кои се последица

Набљудувавме на Месечината на вториот час на курсот по асторномија.

Набљудувавме на Месечината на вториот час на курсот по асторномија.

Курсот по астрономија за деца продолжи со денешното предавање за Месечината. На овој час учевме за единствениот природен сателит на Земјата и воедно најголемиот сателит во однос на матичната планета, во случајот нашата планета Земја. Дадовме објаснување за структурата и составот на Месечината, каде што направивме разлика помеѓу кратерите кои се последица

Започнавме со курсот по астрономија за деца

Започнавме со курсот по астрономија за деца

На првиот час од курсот за астрономија наменет за деца ги запознавме со поимите на ѕвезди и соѕвездија. Преку интерактивни активности научија кои се, но и како изгледаат некои од попознатите соѕвездија на нашето ноќно небо. Покрај тоа, зборувавме за различните типови на ѕвезди, карактеристиките како и нивната еволуција, од настанокот па сè до крајот

Започнавме со курсот по астрономија за деца

Започнавме со курсот по астрономија за деца

На првиот час од курсот за астрономија наменет за деца ги запознавме со поимите на ѕвезди и соѕвездија. Преку интерактивни активности научија кои се, но и како изгледаат некои од попознатите соѕвездија на нашето ноќно небо. Покрај тоа, зборувавме за различните типови на ѕвезди, карактеристиките како и нивната еволуција, од настанокот па сè до крајот