притисни ентер »

Градот Скопје набави хибридни возила
Градот Скопје набави хибридни возила

Градот Скопје набави хибридни возила

Градот Скопје и официјално ги промовираше ново набавените хибридни возила од моделот Yaris на Toyota. За сопствените потреби Градот набави шест возила од овој модел кои се на хибриден погон, а клучно при изборот на добавувачот односно автомобилите било нивото на емисијаа на штетни гасови. “Исполнуваме уште едно од предизборните ветувања, дека Градот

Едно хибридно возило помалку, многу дрвја повеќе

Едно хибридно возило помалку, многу дрвја повеќе

Од бројните изборни ветувања кои им ги дал на скопјани градоначалникот Петре Шилегов вчера побрза да се погрижи со градските пари да купи шест хибридни возила за бројната градска администрација. Оправдувањето за трошењето на 102.000 евра, пари на граѓаните, е да се даде пример за одговорно однесување кон животната средина бидејќи овие возила помалку

Нови еко – возила за потребите на градската администрација

Нови еко – возила за потребите на градската администрација

Градот Скопје денеска ги промовираше новите хибридни возила што се набавени за потребите на градската администрација и даде пример за одговорно однесување кон животната средина и проблемот со аерозагадувањето. Исполнуваме уште едно од предизборните ветувања, дека Градот Скопје и градската администрацијата ќе бидат пример и стимулатор на еколошкиот

Шест нови хибридни автомобили за скoпската администрација

Шест нови хибридни автомобили за скoпската администрација

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов на денешната прес-конференција соопшти дека со тоа се обновува застарениот возен парк на градската администрација. – Последната набавка на возила била изведена во 2012 година кога биле набавени „форд фиеста” дизел, што не се еколошки возила. Емисијата на ЦО2 кај хибридите што ги набави Градот се околу 4,8 g/km,

6,3 милиони денари за шест нови хибридни автомобили за градската администрација

6,3 милиони денари за шест нови хибридни автомобили за градската администрација

Град Скопје за потребите на градската администрација набави шест нови хибридни автомобили од марката „тојота јарис“ во вкупен износ од 6,3 милиони денари со вклучен ДДВ. Скопскиот градоначалник Петре Шилегов на денешната прес-конференција соопшти дека со тоа се обновува застарениот возен парк на градската администрација. „Последната набавка на возила

Град Скопје набави шест еко возила за администрацијата во вредност од 6,3 милиони денари

Град Скопје набави шест еко возила за администрацијата во вредност од 6,3 милиони денари

Градот Скопје денеска ги промовираше новите хибридни возила што се набавени за потребите на градската администрација, со цел, како што велат од Град Скопје, да бидат пример за одговорно однесување кон животната средина и проблемот со аерозагадувањето. „Исполнуваме уште едно од предизборните ветувања, дека Градот Скопје и градската администрацијата

Град Скопје се поднови со 6 нови хибридни возила

Град Скопје се поднови со 6 нови хибридни возила

Градот Скопје денеска ги промовираше новите хибридни возила што се набавени за потребите на градската администрација и даде пример за одговорно однесување кон животната средина и проблемот со аерозагадувањето. – Исполнуваме уште едно од предизборните ветувања, дека Градот Скопје и градската администрацијата ќе бидат пример и стимулатор на еколошкиот

Шест нови хибридни автомобили за градската администрација

Шест нови хибридни автомобили за градската администрација

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов на денешната прес-конференција соопшти дека со тоа се обновува застарениот возен парк на градската администрација. – Последната набавка на возила била изведена во 2012 година кога биле набавени „форд фиеста" дизел, што не се еколошки возила. Емисијата на ЦО2 кај хибридите што ги набави Градот се околу 4,8 g/km,

Шест нови хибридни автомобили за градската администрација

Шест нови хибридни автомобили за градската администрација

Град Скопје за потребите на градската администрација набави шест нови хибридни автомобили од марката „тојота јарис“ во вкупен износ од 6,3 милиони денари со вклучен ДДВ. Скопскиот градоначалник Петре Шилегов на денешната прес-конференција соопшти дека со тоа се обновува застарениот возен парк на градската администрација. – Последната набавка на возила