притисни ентер »

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина
Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Следната година германските вооружени сили повторно ќе испратат брод во Тихиот Океан за да се закотви во Јапонија, изјави германскиот канцелар Олаф Шолц, кој ја нарече мисијата „посветеност на слободата на пловидба“. Шолц се состана со јапонскиот премиер Фумио Кишида во Токио, а нивните разговори се фокусираа на меѓународната соработка додека Берлин

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Следната година германските вооружени сили повторно ќе испратат брод во Тихиот Океан за да се закотви во Јапонија, изјави германскиот канцелар Олаф Шолц, кој ја нарече мисијата „посветеност на слободата на пловидба“. Шолц се состана со јапонскиот премиер Фумио Кишида во Токио, а нивните разговори се фокусираа на меѓународната соработка додека Берлин

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Следната година германските вооружени сили повторно ќе испратат брод во Тихиот Океан за да се закотви во Јапонија, изјави германскиот канцелар Олаф Шолц, кој ја нарече мисијата „посветеност на слободата на пловидба“. Шолц се состана со јапонскиот премиер Фумио Кишида во Токио, а нивните разговори се фокусираа на меѓународната соработка додека Берлин

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Следната година германските вооружени сили повторно ќе испратат брод во Тихиот Океан за да се закотви во Јапонија, изјави германскиот канцелар Олаф Шолц, кој ја нарече мисијата „посветеност на слободата на пловидба“. Шолц се состана со јапонскиот премиер Фумио Кишида во Токио, а нивните разговори се фокусираа на меѓународната соработка додека Берлин

Германија и Јапонија ќе соработуваат во одбраната; Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Германија и Јапонија ќе соработуваат во одбраната; Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Германија и Јапонија планираат поблиска соработка во одбраната и снабдувањето со клучни суровини, договорија денеска во Токио лидерите на двете земји. Следната година, германските вооружени сили повторно ќе испратат брод во Тихиот Океан за да се закотви во Јапонија, рече германскиот канцелар Олаф Шолц, кој ја нарече мисијата „посвета на слободата на

Германија и Јапонија ќе соработуваат во одбраната; Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Германија и Јапонија ќе соработуваат во одбраната; Шолц: Сакаме да ја намалиме зависноста од Кина

Германија и Јапонија планираат поблиска соработка во одбраната и снабдувањето со клучни суровини, договорија денеска во Токио лидерите на двете земји. Следната година, германските вооружени сили повторно ќе испратат брод во Тихиот Океан за да се закотви во Јапонија, рече германскиот канцелар Олаф Шолц, кој ја нарече мисијата „посвета на слободата на

Израел испраќа воена опрема во Украина

Израел испраќа воена опрема во Украина

Владата на Бенјамин Нетанјаху даде „зелено светло“ за израелските компании „Елбит“ и „Рафаел“ да продаваат системи за блокирање дронови на Украина. За прв пат од почетокот на војната, Израел не само што испраќа хуманитарна помош за Украина, туку има намера да му продаде воена опрема на Киев, што на Кремљ воопшто нема да му се допадне. Повикувајќи се