притисни ентер »

Смртна казна поради учество на ненасилни протести
Смртна казна поради учество на ненасилни протести

Смртна казна поради учество на ненасилни протести

Ал- Гомгам е една од шестмината активисти , кои се обвинети за учество во протест и на кои им суди специјалниот суд во Саудиска Арабија , за чии методи странските медиуми наведуваат дека веќе прекршиле низа основни човекови права. На сите обвинети им се заканува смртна казна , а судот е познат токму по пресудите за брза егзекуција. Жената е во затвор