притисни ентер »

На 1350 метри во подножјето на Доломитите: Дали е ова најубавото село во Италија?
На 1350 метри во подножјето на Доломитите: Дали е ова најубавото село во Италија?

На 1350 метри во подножјето на Доломитите: Дали е ова најубавото село во Италија?

Санта Мадалена често се нарекува најубаво село во Италија. Овој прекар не ги изненадува сите оние кои имаа можност да ја посетат оваа прекрасна област на работ на долината Вал ди Фунес и во подножјето на Доломитите. Селото се протега на просечна надморска височина од околу 1350 метри, опкружено е со спектакуларни планини и ливади, и е подеднакво убаво