притисни ентер »

Скопско- инфо
Скопско- инфо

Скопско- инфо

Општина Карпош и натаму дезинфицира Општина Карпош продолжува со интензивно одржување на јавната хигиена, миење и чистење на улиците, платоата и плоштадите, како и урбаната опрема, клупите за седење, кантите за отпадоци, велосипедските паркинзи. – Со цистерни се миеја и се дезинфицираа локалните улици во Карпош 1 и Карпош 2, а исто така се користеше

Општина Карпош и натаму дезинфицира

Општина Карпош и натаму дезинфицира

Општина Карпош продолжува со интензивно одржување на јавната хигиена, миење и чистење на улиците, платоата и плоштадите, како и урбаната опрема, клупите за седење, кантите за отпадоци, велосипедските паркинзи. – Со цистерни се миеја и се дезинфицираа локалните улици во Карпош 1 и Карпош 2, а исто така се користеше и посебно средство за дезинфекција

Општина Ѓорче Петров побара дезинфекција на училиштата и градинките

Општина Ѓорче Петров побара дезинфекција на училиштата и градинките

Општина Ѓорче Петров побара да се изврши вонредна дезинфекција во објектите на сите училишта и градинки што се наоѓаат на нејзина територија. Од вработените во училиштата побара да си организираат дежурства. – Училиштата во деновите што следуваат имаат обврски да обезбедат дежурства од вработените. Исто така, да обезбедат средства за хигиена и дезинфекција

Општина Ѓорче Петров ги затвори детските игралишта

Општина Ѓорче Петров ги затвори детските игралишта

Општина Ѓорче Петров ги затвори детските игралишта. Од Општината велат дека превенираат на оние места кои се потенцијални собиралишта, додека на оние игралишта кои се со метална ограда, вратите ќе им бидат заварени. Освен тоа, по прекинот на наставниот процес во училиштата и градинките е спроведена вонредна дезинфекција. Како што информираат од локалната

Средба на Богоев со советнички групи при Советот на Карпош

Средба на Богоев со советнички групи при Советот на Карпош

На средбата , според општина Карпош,беше посочено дека сега не е време за политички надмудрувања, туку за соработка, подадена рака и одговорност. Како што соопшти Општината, Богоев го поздравил конструктивниот пристап на опозицијата, на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во Карпош, со тоа што доставиле повеќе предлог мерки и активности до локалната самоуправа

Средба на Богоев со советнички групи при Советот на Карпош

Средба на Богоев со советнички групи при Советот на Карпош

На денешната средба на градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев со претседателот на Советот на Општина Карпош Андреј Манолев и координаторите на советничките групи на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ Филип Даскаловски и Тони Јаревски беше посочено дека сега не е време за политички надмудрувања, туку за соработка, подадена рака и одговорност. Скопје, 23 март

СКОПСКО – инфо

СКОПСКО – инфо

Кисела Вода, Карпош и Бутел забранија користење на детските игралишта Општина Кисела Вода упати апел до сите свои жители да не ги користат детските игралишта, спортските терени на отворено и фитнес-зоните на целата територија на општината, поради заштита од коронавирусот. Инаку, општината реализира акција за дезинфекција на игралиштата, но надлежните