притисни ентер »

Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа
Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа

Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа

Зарем нашата јавна сцена не е ништо повеќе од еден еден голем, вкусно уреден и модерен (башка легализиран) бордел, во кој е најважно да се препознае најубавата жена (женска, бе) и при тоа, ако веќе влезеш таму, да не ти се случи од цела една вреќа убави и сочни онакви, симпатиите да ти претежнат кон  еден тврд онаков и таков да извлечеш од вреќата,

Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа

Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа

„Големите умови расправаат за идеите. Средните умови расправаат за настаните. Малите умови расправаат за луѓето“. Често ја цитирам оваа мисла на Елеонор Рузвелт, секогаш кога е нужно да се укаже дека јавната дебатата во Македонија се фокусира на она што можат да го произведат само малите умови – расправа, најчесто обоена со навивачки страсти, а неретко

Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа

Јас, убавите жени, чесните мажи и духовната реформа

„Големите умови расправаат за идеите. Средните умови расправаат за настаните. Малите умови расправаат за луѓето“. Често ја цитирам оваа мисла на Елеонор Рузвелт, секогаш кога е нужно да се укаже дека јавната дебатата во Македонија се фокусира на она што можат да го произведат само малите умови – расправа, најчесто обоена со навивачки страсти, а неретко