притисни ентер »

На денешен ден
На денешен ден

На денешен ден

18 мај 2019 (МИА) 1800.- Умрел рускиот генералисимус Александар Васиљевич Суворов, еден од најистакнатите војсководци во 18. век, под чија команда руските трупи извојувале 57 победи. Во Советскиот Сојуз во 1942 година бил воведен орденот Суворов за високи војнички вештини. 1803.- Велика Британија и објавила војна на Франција затоа што Наполеон Бонапарта