притисни ентер »

Коалите се пред изумирање, ги нема во доволен број за следната генерација!
Коалите се пред изумирање, ги нема во доволен број за следната генерација!

Коалите се пред изумирање, ги нема во доволен број за следната генерација!

Австралиската фондација за коали (AKF) денеска соопштила дека коалите се загрозен вид, пренесува Би-би-си. Како што тврдат од оваа научна невладина организација што  е посветена на зачувување на коалите, само 80.000 поединки од ова животно од семејството торбари останале во дивината. Тоа значи дека ги нема во доволен број за да се одржи и следната

Коалите се пред изумирање, ги нема во доволен број за следната генерација!

Коалите се пред изумирање, ги нема во доволен број за следната генерација!

Австралиската фондација за коали (AKF) денеска соопштила дека коалите се загрозен вид, пренесува Би-би-си. Како што тврдат од оваа научна невладина организација што  е посветена на зачувување на коалите, само 80.000 поединки од ова животно од семејството торбари останале во дивината. Тоа значи дека ги нема во доволен број за да се одржи и следната

Коалите се пред изумирање

Коалите се пред изумирање

Австралиската фондација за Коали (AKF) денеска соопштила дека коалите се загрозен вид, пренесува „Би-Би-Си“. Како што тврдат од оваа научно невладина организација која е посветена на зачувување на коалите, само 80.000 поединки од ова животно од семејството торбари, останале во дивината. Тоа значи дека ги нема во доволен број за да се одржи и следната

Коалите се пред изумирање

Коалите се пред изумирање

Австралиската фондација за коали (AKF) денеска соопштила дека коалите се загрозен вид, пренесува Би-би-си. Како што тврдат од оваа научна невладина организација што  е посветена на зачувување на коалите, само 80.000 поединки од ова животно од семејството торбари останале во дивината. Тоа значи дека ги нема во доволен број за да се одржи и следната

Еден од најубавите видови е пред изумирање: Минатата година умреле илјадници коали поради топлотните бранови

Еден од најубавите видови е пред изумирање: Минатата година умреле илјадници коали поради топлотните бранови

Бројот на коали ширум Австралија драстично опаднал, а со тоа овој животински вид е “функционално изумрен”, сметаат активистите. Фондацијата за коали навела дека останале 80 илјади единки во дивината, што значи дека е тешко тие да создадат нови генерации од овој вид. “Функционално изумрениот” вид опишува вид на животни чија бројка е толку мала што тие