притисни ентер »

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски
Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

НУ Центар за култура-Битола вечер на матичната сцена, во големата кино сала, организира премиерна проекција на филмот „Манаки – приказна во слики” чиј автор е Роберт Јанкулоски. Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

НУ Центар за култура-Битола вечер на матичната сцена, во големата кино сала, организира премиерна проекција на филмот „Манаки – приказна во слики” чиј автор е Роберт Јанкулоски. Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики" на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики" на авторот Јанкулоски

Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската работа на Браќата Манаки, првите балкански кинематографери. Од НУ Центар за култура информираат дека во филмот ќе бидат презентирани оригинални документарни фотографии,

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики” на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики” на авторот Јанкулоски

НУ Центар за култура-Битола вечер на матичната сцена, во големата кино сала, организира премиерна проекција на филмот „Манаки – приказна во слики” чиј автор е Роберт Јанкулоски. Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики" на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики" на авторот Јанкулоски

НУ Центар за култура-Битола вечер на матичната сцена, во големата кино сала, организира премиерна проекција на филмот „Манаки – приказна во слики” чиј автор е Роберт Јанкулоски. Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската работа на Браќата Манаки, првите балкански кинематографери. Битола, 17 мај 2019 (МИА) – НУ Центар за култура-Битола вечер на матичната сцена, во големата кино сала, организира

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

Во Битола премиера на филмот „Манаки – приказна во слики“ на авторот Јанкулоски

НУ Центар за култура-Битола вечер на матичната сцена, во големата кино сала, организира премиерна проекција на филмот „Манаки – приказна во слики” чиј автор е Роберт Јанкулоски. Станува збор за истражувачка сторија која преку факти ја раскажува вистинската приказна за Јанаки и Милтон Манаки, филм кој открива интересни и досега непознати факти за фотографската

Утревечер “Манаки приказна во слики”, 20.00 ч. НУ Центар за култура Битола

Утревечер “Манаки приказна во слики”, 20.00 ч. НУ Центар за култура Битола

Утревечер во 20:00 ч во Големата сала на НУ Центар за култура, не ја пропуштајте приликата да го погледнете филмот “Манаки – приказна во слики” кој ќе открие многу интересни и досега непознати факти за фотографската работа на Браќата Манаки, првите балкански кинематографери. Филмот е истражувачка сторија која преку факти ќе ја раскаже вистинската приказна