притисни ентер »

Песимистичко сценарио за климатските промени, Франција се подготвува за затоплување од 4 степени
Песимистичко сценарио за климатските промени, Франција се подготвува за затоплување од 4 степени

Песимистичко сценарио за климатските промени, Франција се подготвува за затоплување од 4 степени

Песимистичко сценарио за климатските промени, Франција се подготвува за затоплување од 4 степени Митко Билјаноски Пред 4 минути Париз лани беше на удар од 40 степени - Фотографија ЕПА, Кристоф Пти Тесон Министерот за економија вели дека најоптимистичките прогнози се дека температурата во француските градови до 2100 година ќе бидат 2 степени над прединдустриското

Милијарди луѓе ќе живеат на смртоносни температури до крајот на векот

Милијарди луѓе ќе живеат на смртоносни температури до крајот на векот

Ако не се запре сегашното темпо на глобалното затоплување, милијарди луѓе ќе завршат надвор од „климатската ниша“, температурата на која луѓето можат да функционираат, и ќе бидат изложени на опасно топли услови, покажува новата студија објавена во списанието Nature Sustainability. Студијата го процени влијанието врз луѓето доколку светот продолжи по

Оваа европска земја подготвува план за затоплување од 4 степени до 2100 година | „Реално е“

Оваа европска земја подготвува план за затоплување од 4 степени до 2100 година | „Реално е“

Франција, ако може да ѝ се верува на нивниот министер, има се помалку илузии за глобалното затоплување до 2°C степени до крајот на векот. Бидејќи светот не ги исполни целите поставени за ограничување на климатските промени, Франција се подготвува за температури од 4°C над прединдустриските нивоа до крајот на векот, изјави француски министер. Christophe