притисни ентер »

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ФИЛМ: „Паразит“ е екстремно реалистична драма со која може да се идентификува секој гледач
НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ФИЛМ: „Паразит“ е екстремно реалистична драма со која може да се идентификува секој гледач

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ФИЛМ: „Паразит“ е екстремно реалистична драма со која може да се идентификува секој гледач

Критичарите имаат само пофални зборови за режисерот Бонг Џунг Ху и „Паразит“, а на угледната страна „IMDB“, овој филм има висока оценка од 8.6 ѕвездички од вкупно 228.500 гледачи. Доколку денеска, по напорната недела, сакате да се релаксирате со некој добар филм, меѓутоа немате идеја што да гледате, тогаш можеби нашиот предлог ќе биде идеално решение

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ФИЛМ: „Паразит“ е екстремно реалистична драма со која може да се идентификува секој гледач

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ФИЛМ: „Паразит“ е екстремно реалистична драма со која може да се идентификува секој гледач

Доколку денеска, по напорната недела, сакате да се релаксирате со некој добар филм, меѓутоа немате идеја што да гледате, тогаш можеби нашиот предлог ќе биде идеално решение за вас. За овој викенд ви препорачуваме да го погледнете „Паразит“ , апсолутниот победник на овогодинешното доделување на Оскари и првиот филм од неанглиско говорно подрачје кој

Зошто корејската кинематографија е најдобра во светот

Зошто корејската кинематографија е најдобра во светот

„Паразит“ триумфираше на „оскарите“ Кога режисерот на „Паразит“, Бонг Џун-хо, ја започнал својата нова идеја за приказна заснована на неговото 20-годишно искуство како тутор на богатите семејства во Сеул, не му ни паднало на памет дека ќе триумфира на „оскарите“. Досега, во историјата ниту еден јужнокорејски филм не бил номиниран во категоријата за

Листа филмови од оскаровецот Бонг Џун-хо

Листа филмови од оскаровецот Бонг Џун-хо

„Паразит“ (Gisaengchung) влезе во историјата со добивањето Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје и за најдобар филм воопшто. Но, режисерот Бонг Џун-хо има и бројни други филмови, според критичарите – вредни да се погледнат… Во прилог, следат неколку од нив… „Неповрзаност“ (Ji-ri-myeol-lyeol) (1994) „Кучињата што лаат, не касаат“ (Flandersui

Објавена листа филмови на оскаровецот Бонг Џун-хо

Објавена листа филмови на оскаровецот Бонг Џун-хо

Филмот „Паразит“(Gisaengchung) во режија на Бонг Џун-хо е годинешниот добитник на Оскар за најдобар интернационален филм, но и најдобар филм воопшто. Сепак, ова не е и негов единствен филм, напротив тој има и бројни други филмови кои според критичарите вредат да се видат. Филмовите кои го носат потписот на овој режисер се и „Неповрзаност“ (Ji-ri-myeol-lyeol)

Листа филмови од оскаровецот Бонг Џун-хо

Листа филмови од оскаровецот Бонг Џун-хо

Сеул, 1 3 февруари 2020 (/) – „Паразит“ (Gisaengchung) влезе во историјата со добивањето Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје и за најдобар филм воопшто. Но, режисерот Бонг Џун-хо има и бројни други филмови, според критичарите – вредни да се погледнат… Во прилог, следат неколку од нив… „Неповрзаност“ (Ji-ri-myeol-lyeol) (1994) „Кучињата

Листа филмови од оскаровецот Бонг Џун-хо

Листа филмови од оскаровецот Бонг Џун-хо

– „Паразит“ (Gisaengchung) влезе во историјата со добивањето Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје и за најдобар филм воопшто. Но, режисерот Бонг Џун-хо има и бројни други филмови, според критичарите – вредни да се погледнат… Во прилог, следат неколку од нив…

„Паразит“ доби Оскар, но не е најгледан филм во Јужна Кореја

„Паразит“ доби Оскар, но не е најгледан филм во Јужна Кореја

Филмот „Паразит“ на неодамнешните Оскари собра четири значајни награди, меѓу кои и оние за Најдобро оригинално сценарио, Најдобра режија, Најдобар интернационален филм и Најдобар филм. Многумина би очекувале дека токму „Паразит“ е вистински хит во матичната земја, но всушност, постои друг филм кој веќе го надмина во популарноста и заработката. Корејскиот

„Паразит“ не е најпопуларниот филм во Јужна Кореја

„Паразит“ не е најпопуларниот филм во Јужна Кореја

Филмот „Паразит“ на неодамнешните Оскари собра четири значајни награди, меѓу кои и оние за Најдобро оригинално сценарио, Најдобра режија, Најдобар интернационален филм и Најдобар филм. Многумина би очекувале дека токму „Паразит“ е вистински хит во матичната земја, но всушност, постои друг филм кој веќе го надмина во популарноста и заработката. Корејскиот

Јужнокорејскиот филм што го промени Холивуд

Јужнокорејскиот филм што го промени Холивуд

„Паразит“ - јужнокорејското остварување на Бонг Џун Хо, влезе во филмската историја добивајќи „Оскар“ за најдобар филм. Пред него филмовите што ја освојуваа оваа награда секогаш беа на англиски јазик. Бонг Џун Хо го освои „Оскарот“ за најдобар режисер и за најдобро оригинално сценарио. Филмот освои и „Оскар“ за најдобар странски филм. Се чини дека