притисни ентер »

Вселенското летало „Џуно“ направи неверојатни фотографии од вулканскиот свет на Ија
Вселенското летало „Џуно“ направи неверојатни фотографии од вулканскиот свет на Ија

Вселенското летало „Џуно“ направи неверојатни фотографии од вулканскиот свет на Ија

Вселенското летало „Џуно“ се приближува сè поблиску до Ија, месечината на Јупитер, која претставува место преполно со вулкани и лава. На почетокот од март „Џуно“ помина 51.569 километри од Ија, а на 16 мај се врати, поминувајќи само 35.502 километри од Ија и правејќи прекрасни фотографии. Во текот на наредната година „Џуно“ ќе се доближи на 1.500 километри

Вселенското летало „Џуно“ направи неверојатни фотографии од вулканскиот свет на Ија

Вселенското летало „Џуно“ направи неверојатни фотографии од вулканскиот свет на Ија

Вселенското летало „Џуно“ се приближува сè поблиску до Ија, месечината на Јупитер, која претставува место преполно со вулкани и лава. На почетокот од март „Џуно“ помина 51.569 километри од Ија, а на 16 мај се врати, поминувајќи само 35.502 километри од Ија и правејќи прекрасни фотографии. Во текот на наредната година „Џуно“ ќе се доближи на 1.500