притисни ентер »

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во Избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот
МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во Избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во Избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во Избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. „Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република Македонија

Македонците од Албанија да се евидентираат, но да го бојкотираат референдумот

Македонците од Албанија да се евидентираат, но да го бојкотираат референдумот

Loading... Македонското друштво „Илинден“ – Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повика Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. „Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

АПЕЛ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД АЛБАНИЈА: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

АПЕЛ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД АЛБАНИЈА: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

МД „Илинден”: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден”: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. – Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. – Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. - Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Дебар, 10 август 2018 (МИА) - Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. - Изразуваме загриженост од претстојниот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. – Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, да го бојкотираат референдумот

МД „Илинден“: Македонците да се евидентираат во избирачкиот список, да го бојкотираат референдумот

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо преку денешното соопштение ги повикува Македонците во Република Албанија и ширум светот да се евидентираат во избирачкиот список, но да го бојкотираат претстојниот референдум распишан на 30 септември 2018 година. - Изразуваме загриженост од претстојниот референдум во Република

Право на референдум и право на бојкот

Право на референдум и право на бојкот

Ви пренесуваме дел од колумната на колумната на Мирјана Најчевска за Цивил Медиа: Референдумот е право. Право на граѓаните да кажат што мислат за одредена работа од важност за поголем број граѓани. Референдумот е можност за влијание. Можност граѓаните да бидат информирани за одредена одлука на власта, можност да се согласат или да не се согласат со