притисни ентер »

Грција со помош на домашни тестови ги олеснува мерките и ги отвора училиштата
Грција со помош на домашни тестови ги олеснува мерките и ги отвора училиштата

Грција со помош на домашни тестови ги олеснува мерките и ги отвора училиштата

Ројтерс објави дека грчката влада започнала масовна дистрибуција на домашни тестови за коронавирус, што се надева дека ќе помогне во контролата на пандемијата и повторното отворање на економијата. Министерот за образование, Ники Керамеос, најави дека средните училишта повторно ќе започнат со настава на 12 април, но под услов и учениците и наставниците

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години, јави дописничката на МИА од Атина. Министерката за образование на

Се отвораат дел од средните училишта во Грција, учениците и наставниците ќе се тестираат двапати неделно

Се отвораат дел од средните училишта во Грција, учениците и наставниците ќе се тестираат двапати неделно

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за Ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години. Министерката за образование на Грција Ники Керамеос, попладнево соопшти

Се отвораат дел од средните училишта во Грција, учениците и наставниците ќе се тестираат двапати неделно

Се отвораат дел од средните училишта во Грција, учениците и наставниците ќе се тестираат двапати неделно

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за Ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години. Министерката за образование на Грција Ники Керамеос, попладнево соопшти

Грција ги отвора средните училишта и покрај рекордниот број на новозаразени

Грција ги отвора средните училишта и покрај рекордниот број на новозаразени

Владата во Атина потврди дека Грција ќе ги отвори средните училишта од следната недела, и покрај неодамнешниот рекорден број на нови дневни случаи на инфекција, потпирајќи се најмногу на бесплатните комплети за домашно само-тестирање на ковид 19. Медиумите пренесуваат дека грчката влада започнала со масовна дистрибуција на домашни тестови за коронавирус,

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за Ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години, јави дописничката на МИА од Атина. Министерката за образование на

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за Ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години, јави дописничката на МИА од Атина. Министерката за образование на

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за Ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години, јави дописничката на МИА од Атина. Министерката за образование на

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

В понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција со задолжителни тестови двапати седмично

Со потврда за негативен резултат од направениот тест за Ковид-19 за домашна употреба (селф тест) два пати седмично, задолжителна како за учениците, така и за професорите, од понеделник се отвораат дел од средните училишта во Грција, односно за учениците на возраст од 16 до 18 години, јави дописничката на МИА од Атина. Министерката за образование на