притисни ентер »

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, дел од нив ќе ги подарат на музејот
Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, дел од нив ќе ги подарат на музејот

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, дел од нив ќе ги подарат на музејот

Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје. Во рамки на нивниот престој од 1 до 14 јули ќе им биде овозможено да создаваат дела во самиот музеј, а дел од нив ќе ги подарат на МСУ. Куратор на проектот е Владимир

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, а дел од нив ќе ги подарат на музејот

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, а дел од нив ќе ги подарат на музејот

Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје. Во рамки на нивниот престој од 1 до 14 јули ќе им биде овозможено да создаваат дела во самиот музеј, а дел од нив ќе ги подарат на МСУ. Куратор на проектот е Владимир

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ

Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје. Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, дел од нив ќе ги подарат на музејот

Европските уметници Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, дел од нив ќе ги подарат на музејот

Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје. Во рамки на нивниот престој од 1 до 14 јули ќе им биде овозможено да создаваат дела во самиот музеј, а дел од нив ќе ги подарат на МСУ. Куратор на проектот е Владимир

Жмијевски и Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници, се ексклузивни гости на МСУ

Жмијевски и Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници, се ексклузивни гости на МСУ

Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје. Во рамки на нивниот престој од 1 до 14 јули ќе им биде овозможено да создаваат дела во самиот музеј, а дел од нив ќе ги подарат на МСУ. Куратор на проектот е Владимир

Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, а дел од нив ќе ги подарат на музејот

Жмијевски и Алтхамер ќе создаваат колажни дела во МСУ, а дел од нив ќе ги подарат на музејот

Полските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните европски уметници од својата генерација, ќе бидат ексклузивни гости на Музејот на современата уметност – Скопје. Во рамки на нивниот престој од 1 до 14 јули ќе им биде овозможено да создаваат дела во самиот музеј, а дел од нив ќе ги подарат на МСУ. Куратор на проектот е Владимир

Изложба на Решат Амети во галеријата на КИЦ во Загреб

Изложба на Решат Амети во галеријата на КИЦ во Загреб

Во галеријата на Културно информативниот центар на Република Северна Македонија во Загреб вечер ќе биде отворена изложбата на уметникот Решат Амети со три заокружени циклуси на дела создадени во последните десетина години „Од традицијата“ и „Пробив на светлината“. – Сликарот Решат Амети не е непознат на загрепската публика, згора на тоа, има постојан

Изложба на Решат Амети во Загреб

Изложба на Решат Амети во Загреб

Во галеријата на Културно информативниот центар на Република Северна Македонија во Загреб вечер ќе биде отворена изложбата на уметникот Решат Амети со три заокружени циклуси на дела создадени во последните десетина години „Од традицијата“ и „Пробив на светлината“. – Сликарот Решат Амети не е непознат на загрепската публика, згора на тоа, има постојан

Изложба на Решат Амети во галеријата на КИЦ во Загреб

Изложба на Решат Амети во галеријата на КИЦ во Загреб

Во галеријата на Културно информативниот центар на Република Северна Македонија во Загреб вечер ќе биде отворена изложбата на уметникот Решат Амети со три заокружени циклуси на дела создадени во последните десетина години „Од традицијата“ и „Пробив на светлината“. – Сликарот Решат Амети не е непознат на загрепската публика, згора на тоа, има постојан