притисни ентер »

Петков не го сака „жешкиот компир“ за францускиот предлог
Петков не го сака „жешкиот компир“ за францускиот предлог

Петков не го сака „жешкиот компир“ за францускиот предлог

Фото: Принт-скрин Ми се допаѓа францускиот предлог и мислам дека не може да има друг таков предлог, изјави денеска во Брисел бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков. Тој нагласи дека ќе остане доследен на дадениот збор и на што „му го ветил на бугарскиот народ“ дека Народното собрание мора да се произнесе по предлогот на француското претседателство

Петков: Останувам на ветеното одлуката за Северна Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Петков: Останувам на ветеното одлуката за Северна Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Ми се допаѓа францускиот предлог и мислам дека не може да има друг таков предлог, изјави денеска во Брисел бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков. Тој нагласи дека ќе остане доследен на дадениот збор и на што „му го ветил на бугарскиот народ“ дека Народното собрание мора да се произнесе по предлогот на француското претседателство со ЕУ за деблокирање

Петков: Ова е историски момент да се заштитат бугарските интереси

Петков: Ова е историски момент да се заштитат бугарските интереси

Премиерот Кирил Петков, денеска, во Брисел, истакна дека додека Народното собрание не донесе решение, бугарската позиција останува таква каква што е. „Она што ќе им го кажам на Северна Македонија и Албанија е дека му ветив на бугарскиот народ дека решението мора да се решението мора да се донесе во бугарскиот парламент, затоа што бугарскиот Парламент

Петков: Останувам на ветеното одлуката за Северна Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Петков: Останувам на ветеното одлуката за Северна Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Ми се допаѓа францускиот предлог и мислам дека не може да има друг таков предлог, изјави денеска во Брисел бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков. Тој нагласи дека ќе остане доследен на дадениот збор и на што „му го ветил на бугарскиот народ” дека Народното собрание мора да се произнесе по предлогот на француското претседателство со ЕУ за деблокирање

Петков: Сите треба да знаат дека сме ја заштитиле бугарската позиција со овој предлог

Петков: Сите треба да знаат дека сме ја заштитиле бугарската позиција со овој предлог

Премиерот Кирил Петков денеска истакна дека додека Народното Собрание не донесе решение, бугарската позиција останува таква каква што е. Тој се осврна и на немањето кворум во Националното Собрание во Бугарија. „А знаете ли зошто не сакаат да направат кворум? Затоа што им е страв, затоа што не можат да изберат претседател на Народното Собрание. Тие

Петков го нарече Радев страшливец, а Борисов нечесен манипулант

Петков го нарече Радев страшливец, а Борисов нечесен манипулант

Ми се допаѓа француската понуда. Мислам дека не може да има друга  таква. Парламентот мора да одлучи, а јас ќе си го одржам зборот, изјави премиерот во оставка Кирил Петков пред доаќањето на самитот за Западен Балкан во Брисел. -Јас сум премиер и кога му ветувам нешто на бугарскиот народ, останувам на зборот. Се надевам дека во наредните денови Националното

Петков: Ми се допаѓа францускиот предлог, останувам на ветеното одлуката за Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Петков: Ми се допаѓа францускиот предлог, останувам на ветеното одлуката за Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Ми се допаѓа францускиот предлог и мислам дека не може да има друг таков предлог, изјави денеска во Брисел бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков. Тој нагласи дека ќе остане доследен на дадениот збор и на што „му го ветил на бугарскиот народ“ дека Народното собрание мора да се произнесе по предлогот на француското претседателство со ЕУ за деблокирање

Петков: Останувам на ветеното одлуката за Северна Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Петков: Останувам на ветеното одлуката за Северна Македонија да ја донесе бугарското Собрание

Ми се допаѓа францускиот предлог и мислам дека не може да има друг таков предлог, изјави денеска во Брисел бугарскиот премиер во оставка Кирил Петков. Тој нагласи дека ќе остане доследен на дадениот збор и на што „му го ветил на бугарскиот народ“ дека Народното собрание мора да се произнесе по предлогот на француското претседателство со ЕУ за деблокирање

Петков од Брисел: Ќе го одржам зборот за С Македонија и ќе оставам парламентот да одлучи

Петков од Брисел: Ќе го одржам зборот за С Македонија и ќе оставам парламентот да одлучи

Петков рече дека него лично му се допаѓа францускиот предлог, а предлог за одобрување на нацрт-преговарачката рамка и нацрт-заклучоците на Советот на ЕУ до бугарското собрание поднесоа дел од опозициските пратеници. Од БСП која беше дел од актуелната влада на која вчера ѝ беше изгласана недоверба, пак, утрово порачаа дека тие нема да поддржат ниту