притисни ентер »

Нов удар за возачите: Европските градови воведуваат патарини?
Нов удар за возачите: Европските градови воведуваат патарини?

Нов удар за возачите: Европските градови воведуваат патарини?

Автомобилите стануваат сè понепожелни во големите градови... По ограничувањата на брзината, воведување на посебни такси возила, па дури и забрана за влез на постари модели на автомобили, сега се дискутира за уште еден потег кој би требало да го поттикне „прогонот“ на автомобили од градските улици. И секако, повторно би се извело сето тоа, удирајќи

Се погласна идејата за патарина во европските градови

Се погласна идејата за патарина во европските градови

На саемот за автомобили IAA Mobility во Минхен, сообраќајните експерти се изјаснија во корист на градските патарини во големите градови Патарина од шест евра дневно, на пример, може да го намали сообраќајот во Минхен за 23 проценти. Сообраќајните експерти од Институтот „Ifo“, Техничкиот универзитет во Минхен и производителот на автомобили BMW се залагаат

Се погласна идејата за патарина во европските градови

Се погласна идејата за патарина во европските градови

На саемот за автомобили IAA Mobility во Минхен, сообраќајните експерти се изјаснија во корист на градските патарини во големите градови Патарина од шест евра дневно, на пример, може да го намали сообраќајот во Минхен за 23 проценти. Сообраќајните експерти од Институтот „Ifo“, Техничкиот универзитет во Минхен и производителот на автомобили BMW се залагаат

Се погласна идејата за патарина во европските градови

Се погласна идејата за патарина во европските градови

На саемот за автомобили IAA Mobility во Минхен, сообраќајните експерти се изјаснија во корист на градските патарини во големите градови Патарина од шест евра дневно, на пример, може да го… Текстот Се погласна идејата за патарина во европските градови е превземен од USB.mk . The post Се погласна идејата за патарина во европските градови appeared first

Се погласни барањата за патарини низ градовите во ЕУ

Се погласни барањата за патарини низ градовите во ЕУ

На саемот за автомобили IAA Mobility, во Минхен, сообраќајните експерти се изјаснија во корист на градските патарини во големите градови… Како пишуваат специализираните портали, патарините од шест евра дневно би можеле, на пример, да го намали сообраќајот во Минхен за дури 23 отсто во однос на актуелната ситуациа. Сообраќајните експерти од Институтот

Се погласна идејата за патарина во европските градови

Се погласна идејата за патарина во европските градови

Патарина од шест евра дневно, на пример, може да го намали сообраќајот во Минхен за 23 проценти. Сообраќајните експерти од Институтот „Ifo“, Техничкиот универзитет во Минхен и производителот на автомобили BMW се залагаат за воведување патарина во големите германски градови со едноставна идеја – секој што може да си дозволи BMW, може да си дозволи и

Наскоро: Патарини ќе се плаќаат и во градовите?

Наскоро: Патарини ќе се плаќаат и во градовите?

На саемот во Минхен кој завршува денеска имаше панел-дискусија на која се дискутираше околу можноста за поставување на патарини во градските средини. За време на истата дискусија беше претставена студија изработена од Институтот ИФО, Техничкиот Универзитет во Минхен како и BMW, а која ги покажува ефектите од евентуално поставување наплатни рампи-патарини