притисни ентер »

Белград: Соништата на Тачи нема да се остварат
Белград: Соништата на Тачи нема да се остварат

Белград: Соништата на Тачи нема да се остварат

„Административната покраина Косово и Метохија и општините Бујановац, Прешево и Медвеѓа се и ќе бидат дел од истата држава – Република Србија, а соништата на Хашим Тачи за припојување на територии нема да се остварат“, порача директорот на Канцеларијата за Косово и Метохија на српската влада Марко Ѓуриќ. „Административната покраина Косово и Метохија

Сервер се плаши дека Вучиќ и Тачи би можеле да постигнат договор што подразбира размена на територии

Сервер се плаши дека Вучиќ и Тачи би можеле да постигнат договор што подразбира размена на територии

Американскиот стручњак за Балканот, Даниел Сервер изрази страв дека српскиот претседател Александар Вучиќ и косовскиот Хашим Тачи би можеле да постигнат договор што ќе вклучува размена на територии и народи и дека таквиот договор нема да има јавна поддршка и би ги дестабилизирал државите во регионот и на други места. Во интервјуто објавено денес за

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

– Српскиот претседател Александар Вучиќ, на прес-конференција во Палатата на Србија, изјави дека „никогаш во неговиот живот“ никој не му кажал дека постои идеја за размена на 17 српски села во Косово за Прешево, Бујановац и Медвеѓа и дека таквите работи никогаш не ги коментирал, затоа што за нив слушал само во медиумите, јави дописникот на МИА од Белград

Сервер се плаши дека Вучиќ и Тачи би можеле да постигнат договор што подразбира размена на територии

Сервер се плаши дека Вучиќ и Тачи би можеле да постигнат договор што подразбира размена на територии

Американскиот стручњак за Балканот, Даниел Сервер изрази страв дека српскиот претседател Александар Вучиќ и косовскиот Хашим Тачи би можеле да постигнат договор што ќе вклучува размена на територии и народи и дека таквиот договор нема да има јавна поддршка и би ги дестабилизирал државите во регионот и на други места. Во интервјуто објавено денес за

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Српскиот претседател Александар Вучиќ, на прес-конференција во Палатата на Србија, изјави дека „никогаш во неговиот живот“ никој не му кажал дека постои идеја за размена на 17 српски села во Косово за Прешево, Бујановац и Медвеѓа и дека таквите работи никогаш не ги коментирал, затоа што за нив слушал само во медиумите, јави дописникот на МИА од Белград

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Српскиот претседател Александар Вучиќ, на прес-конференција во Палатата на Србија, изјави дека „никогаш во неговиот живот“ никој не му кажал дека постои идеја за размена на 17 српски села во Косово за Прешево, Бујановац и Медвеѓа и дека таквите работи никогаш не ги коментирал, затоа што за нив слушал само во медиумите, јави дописникот на МИА од Белград

Тачи: Сонувам Прешево, Медвеѓа и Бујановац да станат дел од Косово

Тачи: Сонувам Прешево, Медвеѓа и Бујановац да станат дел од Косово

- Сонувам за тоа Прешево, Медвеѓа и Бујановац да бидат вклучени, без загрозување на територијалниот интегритет на Косово, рече Тачи во интервју за косовската телевизија Клан. Тој во исто време ги демантираше информациите дека постои нацрт договор помеѓу Белград и Приштина за размена на територии. Кој и да зборува за размена на територии, тоа го прави

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Српскиот претседател Александар Вучиќ, на прес-конференција во Палатата на Србија, изјави дека „никогаш во неговиот живот“ никој не му кажал дека постои идеја за размена на 17 српски села во Косово за Прешево, Бујановац и Медвеѓа и дека таквите работи никогаш не ги коментирал, затоа што за нив слушал само во медиумите, јави дописникот на МИА од Белград

ВУЧИЌ ДЕMAНТИРА: Никој не ми спомнал размена на Бујановац, Медвеѓа и Прешево за српски села од Косово

ВУЧИЌ ДЕMAНТИРА: Никој не ми спомнал размена на Бујановац, Медвеѓа и Прешево за српски села од Косово

Српскиот претседател Александар Вучиќ, на прес-конференција во Палатата на Србија, изјави дека „никогаш во неговиот живот“ никој не му кажал дека постои идеја за размена на 17 српски села во Косово за Прешево, Бујановац и Медвеѓа и дека таквите работи никогаш не ги коментирал, затоа што за нив слушал само во медиумите, јави дописникот на МИА од Белград

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Вучиќ: Никогаш никој не ми споменувал размена на територии

Српскиот претседател Александар Вучиќ, на прес-конференција во Палатата на Србија, изјави дека „никогаш во неговиот живот“ никој не му кажал дека постои идеја за размена на 17 српски села во Косово за Прешево, Бујановац и Медвеѓа и дека таквите работи никогаш не ги коментирал, затоа што за нив слушал само во медиумите, јави дописникот на МИА од Белград