притисни ентер »

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции
Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина и да ги замени инсулински инјекции. Ова ќе им помогне на милиони пациети од целиот свет кои имаат дијабетес. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат во киселина

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина и да ги замени инсулински инјекции. Ова ќе им помогне на милиони пациети од целиот свет кои имаат дијабетес. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат во киселина

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат

Животот на милиони дијабетичари ќе биде многу полесен - инсулинските инјекции ќе бидат заменети со капсули

Животот на милиони дијабетичари ќе биде многу полесен - инсулинските инјекции ќе бидат заменети со капсули

Претходниот обид на консумирање на инсулинот во облик на таблети пропадна поради тоа што тој се растворал во желудочната киселина и прерано ослободувал хормони. Милиони пациенти кои живеат со дијабетес конечно би можеле да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачи од Технолошкиот институт од Масачусетс создале капсула инсулин

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Откриени капсули што ќе ги заменат инсулинските инјекции

Милиони пациенти кои живеат со дијабетес, конечно, може да бидат поштедени од непријатните инсулински инјекции. Истражувачите на Технолошкиот институтот во Масачусетс создадоа капсула инсулин која е доволно моќна за да ја „преживее“ желудочната киселина. Претходните обиди за земање инсулин во облик на таблети не успеаја затоа што тие се раствораат