притисни ентер »

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите
ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

По објавата на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека ако повторно биде избран за премиер, ќе ја анектира Долината на реката Јордан. Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година“, мислејќи на вчерашниот настап на Нетанјаху. „Акција преземена во овој контекст, ќе ги поткопа можностите

ЕУ е против идеата на Нетанјаху за aнексија на долината на реката Јордан

ЕУ е против идеата на Нетанјаху за aнексија на долината на реката Јордан

ЕУ нема да го признае планот на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху за анексија на долината на Јордан, реагираше Унијата по вчерашниот говор на Нетанјаху, кој рече дека „доколку следната недела на изборите добие нов премиерски мандат сака да ја анексира долината на реката Јордан“, објави германската новинска агенција ДПА. „Европската унија нема

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

По објавата на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека ако повторно биде избран за премиер, ќе ја анектира Долината на реката Јордан. Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година“, мислејќи на вчерашниот настап на Нетанјаху. „Акција преземена во овој контекст, ќе ги поткопа можностите

ЕУ нема да го признае планот на Нетанјаху за анексија на долината на Јордан

ЕУ нема да го признае планот на Нетанјаху за анексија на долината на Јордан

Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година“, имајќи го предвид вчерашниот настап на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека доколку следната недела на изборите добие нов премиерски мандат сака да ја анексира Долината на реката Јордан, јави ДПА. -Акција преземена во овој контекст,

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

По објавата на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека ако повторно биде избран за премиер, ќе ја анектира Долината на реката Јордан. Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година“, мислејќи на вчерашниот настап на Нетанјаху. „Акција преземена во овој контекст, ќе ги поткопа можностите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

По објавата на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека ако повторно биде избран за премиер, ќе ја анектира Долината на реката Јордан. Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година“, мислејќи на вчерашниот настап на Нетанјаху. „Акција преземена во овој контекст, ќе ги поткопа можностите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

ЕУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

По објавата на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека ако повторно биде избран за премиер, ќе ја анектира долината на реката Јордан, Европската Унија соопшти дека „нема да го признае планот за какви било измени на границите од пред 1967 година“, мислејќи на вчерашниот настап на Нетанјаху. „Акција преземена во овој контекст ќе ги поткопа можностите

ЕУ нема да го признае планот на Нетанјаху за анексија на долината на Јордан

ЕУ нема да го признае планот на Нетанјаху за анексија на долината на Јордан

Ова доаѓа како одговор на вчерашниот  говор на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, кога истакна дека доколку следната недела на изборите добие нов премиерски мандат сака да ја анексира Долината на реката Јордан. Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година”. Ова доаѓа како одговор

Осуда за Нетанјаху за анексија на дел од окупираниот Запден брег

Осуда за Нетанјаху за анексија на дел од окупираниот Запден брег

Осуда за Нетанјаху за анексија на дел од окупираниот Запден брег Арапските нации го осудија планот на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху за анектирање на дел од окупираниот Западен Брег. Нетанјаху вчера објави план за анексија на долината Јордан, голем дел од Западниот Брег, доколку победи на изборите следната недела. Официјални лица од Јордан,

EУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

EУ: Нема да го признаеме планот на Нетанјаху за измена на границите

По објавата на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху дека ако повторно биде избран за премиер, ќе ја анектира Долината на реката Јордан. Европската унија соопшти дека „нема да го признае планот за било какви измени на границите од пред 1967 година“, мислејќи на вчерашниот настап на Нетанјаху. – Акција преземена во овој контекст, ќе ги поткопа можностите