притисни ентер »

„ОД ОРКЕСТАРОТ ЗА ПУБЛИКАТА“ „ОПЕРА БЕЗ ЗБОРОВИ“ – Отворање на фестивалот „Скопско лето“ на 21.06.2021 од 21.00 часот.
„ОД ОРКЕСТАРОТ ЗА ПУБЛИКАТА“ „ОПЕРА БЕЗ ЗБОРОВИ“ – Отворање на фестивалот „Скопско лето“ на 21.06.2021 од 21.00 часот.

„ОД ОРКЕСТАРОТ ЗА ПУБЛИКАТА“ „ОПЕРА БЕЗ ЗБОРОВИ“ – Отворање на фестивалот „Скопско лето“ на 21.06.2021 од 21.00 часот.

На 21.06.2021 година со почеток во 21 часот, во салонот на Националната опера и балет ќе биде изведен  концерт на оркестарот на Национална опера и балет „ОД ОРКЕСТАРОТ ЗА ПУБЛИКАТА“ „ОПЕРА БЕЗ ЗБОРОВИ“ –Воедно претставува Отворање на фестивалот „Скопско лето 2021 “ на 21 .06.2021 од 21.00 часот. Концертот опфаќа дела од  П.Маскањи, М. Мусоргски, Џ

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје на денешната прес-конференција ја презентираше програмата за четириесет и второто издание на фестивалот Скопско Лето, што секоја година традиционално се одржува од 21 јуни до 31 јули. -Нашата држава располага со голем број квалитетни и талентирани автори и уметници. Затоа и оваа година најголемиот дел од

Со операта без зборови „Од оркестарот за публиката“ ќе биде отворено „Скопско лето“

Со операта без зборови „Од оркестарот за публиката“ ќе биде отворено „Скопско лето“

Концертот на оркестарот на Национална опера и балет насловен „Од оркестарот за публиката“ „Опера без зборови“ ќе биде изведенв понеделник со почеток во 21 часот во салонот на Националната опера и балет. Концертот воедно претставува отворање на фестивалот „Скопско лето 2021“. Концертот опфаќа дела од П. Маскањи, М. Мусоргски, Џ. Пучини, П.И.Чајковски,

Музиката ќе доминира на 42. Скопско лето со домашни изведувачи и странски гости

Музиката ќе доминира на 42. Скопско лето со домашни изведувачи и странски гости

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје на денешната прес-конференција ја презентираше програмата за четириесет и второто издание на фестивалот Скопско лето, што секоја година традиционално се одржува од 21 јуни до 31 јули. -Нашата држава располага со голем број квалитетни и талентирани автори и уметници. Затоа и оваа година најголемиот дел од

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето”

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето”

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје на денешната прес-конференција ја презентираше програмата за четириесет и второто издание на фестивалот Скопско Лето, што секоја година традиционално се одржува од 21 јуни до 31 јули. -Нашата држава располага со голем број квалитетни и талентирани автори и уметници. Затоа и оваа година најголемиот дел од

„Од оркестарот за публиката“ за старт на Скопско лето 2021

„Од оркестарот за публиката“ за старт на Скопско лето 2021

Концерти, изложби, театарски претстави, пред сè во изведба на македонски уметници, но и од регионот, промоции на книги и филмови во рамки на Кафе-киното, ќе го одбележат годинешното издание на фестивалот „Скопско лето 2021“. кое ќе стартува во својот традиционален термин – на првиот ден на летото и Светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“. Скопско

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје на денешната прес-конференција ја презентираше програмата за четириесет и второто издание на фестивалот Скопско Лето, што секоја година традиционално се одржува од 21 јуни до 31 јули. -Нашата држава располага со голем број квалитетни и талентирани автори и уметници. Затоа и оваа година најголемиот дел од

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје ја презентираше програмата на фестивалот „Скопско лето“

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје на денешната прес-конференција ја презентираше програмата за четириесет и второто издание на фестивалот Скопско Лето, што секоја година традиционално се одржува од 21 јуни до 31 јули.

Отворање на „Скопско лето“  со операта без зборови  „Од оркестарот за публиката“

Отворање на „Скопско лето“ со операта без зборови „Од оркестарот за публиката“

Свеченото отворање на 42-рото издание на манифестацијата „Скопско лето“ на првиот ден на летото и светскиот ден на музиката „Fete de la Musique“, 21-ви јуни (понеделник). Манифестацијата ќе се отвори со операта без зборови насловена „Од оркестарот за публиката“ , којашто ќе се одржи во Салонот на Националната опера и балет , а ќе биде со почеток во