притисни ентер »

Да не се заборави!
Да не се заборави!

Да не се заборави!

На први септември 1960 година, во Радио Скопје, на Марксова 17, почна со работа првата професионална редакција на телевизијата, од пет членa новинари и сниматели, кои истиот ден подготвија два прилога што се емитуваа како продукција на ТВ Скопје, на заедничката програма на ЈРТ на ТВ Белград. Со тоа де факто се роди Македонската телевизија, меѓу првите