притисни ентер »

Охрид полн со љубов и страст- со фламенко балетот публиката „отпатува“ во Шпанија
Охрид полн со љубов и страст- со фламенко балетот публиката „отпатува“ во Шпанија

Охрид полн со љубов и страст- со фламенко балетот публиката „отпатува“ во Шпанија

Со спектакуларно шоу на Фламенко балетот „Луксуриа“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер на преполниот Антички театар го прослави 62-от роденден. Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и танчерите од шпанскиот Фламенко балет „Луксуриа“, во одличната кореографија и перфектната изведба. На почетокот на концертот

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Со спектакуларно шоу на Фламенко балетот „Луксуриа“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер на Античкиот театар го прослави 62-от роденден. Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и танчерите од шпанскиот Фламенко балет „Луксуриа“, во одличната кореографија и перфектната изведба. На почетокот на концертот

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Со спектакуларно шоу на Фламенко балетот „Луксуриа“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер на Античкиот театар го прослави 62-от роденден. Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и танчерите од шпанскиот Фламенко балет „Луксуриа“, во одличната кореографија и перфектната изведба. На почетокот на концертот

Шпански фламенко балет вечерва на Антички театар За 62. роденден на Охридско лето

Шпански фламенко балет вечерва на Антички театар За 62. роденден на Охридско лето

Со изведбата на балетот „Луксурија“ од Шпанија, една од најспектакуларните фламенко продукции на светот, вечерва на Антички театар ќе се одбележат 62 успешни години на фестивалот Охридско лето. „Четврти август, денот кога започна Охридско лето, го славиме со огромна возбуда, но и одговорност поради значењето и големината на оваа наша најголема музичко-сценска

Спектакуларно фламенко шоу за 62. роденден на „Охридско лето“

Спектакуларно фламенко шоу за 62. роденден на „Охридско лето“

Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и на танчарите од шпанскиот фламенко балет „Луксуриа“, во одличната кореографија и перфектната изведба Со спектакуларното шоу на фламенко балетот „Луксуриа“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“, завчеравечер, во Античкиот театар во Охрид, го прослави својот 62. роденден. Бројни

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со фламенко-балетот „Луксурија“

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со фламенко-балетот „Луксурија“

Со спектакуларно шоу на Фламенко балетот „Луксурија“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер на Античкиот театар го прослави 62. роденден. Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и танчерите од шпанскиот фламенко-балет „Луксурија“, во одличната кореографија и перфектната изведба. На почетокот на концертот

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Со спектакуларно шоу на Фламенко балетот „Луксуриа“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер на Античкиот театар го прослави 62-от роденден. Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и танчерите од шпанскиот Фламенко балет „Луксуриа“, во одличната кореографија и перфектната изведба. На почетокот на концертот

„Охридско лето“ денеска слави 62 години успешно постоење

„Охридско лето“ денеска слави 62 години успешно постоење

„Четврти август, денот кога започна ‘Охридско лето’, денот кога и се поклонуваме на оперската дива Ана Липша Тофовиќ, го славиме со огромна возбуда но и одговорност пред сè поради значењето и големината на оваа наша најголема музичко-сценска манифестација. Низ годините, тука, на фестивалската сцена настапиле најзвучните имиња од светот на музиката

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Незаборавна вечер на „Охридско лето“ со Фламенко балетот „Луксуриа“

Со спектакуларно шоу на Фламенко балетот „Луксуриа“ од Шпанија, фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер на Античкиот театар го прослави 62-от роденден. Бројни љубители на уметноста уживаа во ритамот и емоцијата на музичарите и танчерите од шпанскиот Фламенко балет „Луксуриа“, во одличната кореографија и перфектната изведба. На почетокот на концертот