притисни ентер »

Американец претвора дупки по патиштата Во мали уметнички дела
Американец претвора дупки по патиштата Во мали уметнички дела

Американец претвора дупки по патиштата Во мали уметнички дела

Кога станува збор за улична уметност, никој не го прави тоа побуквално од Џим Бачор. Во последните неколку години, 52-годишниот Американец украсува уништени патишта со свои мозаици, пополнувајќи ги дупките со мали уметнички дела. Тој вели дека се инспирирал за ваква уметност од едно патување во Италија кон крајот на 1990-ите години и првиот мозаик