притисни ентер »

Корисниците на Apple се сомневаат дека Instagram ги шпионира
Корисниците на Apple се сомневаат дека Instagram ги шпионира

Корисниците на Apple се сомневаат дека Instagram ги шпионира

Многу корисници ширум светот кои ја инсталираа новата верзија на оперативниот систем на Apple - iOS 14 забележале неочекувани промени на нивните уреди.. Корисниците велат дека Instagram пристапува до нивните камери дури и кога не се фотографираат. Корисниците велат дека сè повеќе ја забележуваат зелената точка која покажува дека е вклучена камерата,

Апликација на социјалната мрежа ја користи вашата камера и кога не фотографирате

Апликација на социјалната мрежа ја користи вашата камера и кога не фотографирате

Една од функциите на оперативниот систем iOS 14 е увид во активностите на апликациите и податоците што ги користат. На пример, некои корисници забележале зелен симбол кој означува дека камерата е вклучена додека прелистуваат на Инстаграм, дури и кога не фотографираат или снимаат видеа. Портпаролот на Инстаграм изјави дека станува збор за „грешка“ и

Како да откриете дали телефонот ви е џебен шпион

Како да откриете дали телефонот ви е џебен шпион

Некои апликации се вклучуваат без ваша дозвола, така што вашите мобилни телефони лесно стануваат џебни шпиони. Дозволите што апликациите ги бараат при инсталирање на вашиот телефон, за да користите микрофон или камера, ви се познати долго време. Ако не се согласувате со нив, можеби нема да можете воопшто да користите некои апликации или барем оние