притисни ентер »

MacBook Pro и iPad Pro следната година ќе преминат на mini LED дисплеи
MacBook Pro и iPad Pro следната година ќе преминат на mini LED дисплеи

MacBook Pro и iPad Pro следната година ќе преминат на mini LED дисплеи

По проширувањето на користењето на OLED екрани на своите уреди, Apple би можел да оди и чекор понатаму во имплементација на понапреден хардвер. Аналитичарот Минг-Чу Куо верува дека Apple ќе почне да користи mini LED дисплеи во своите уреди до крајот на 2020. година. Ова ќе почне со верзијата на 12,9-инчниот iPad Pro таблет и со 16-инчниот MacBook Pro

iPad Pro 2020 ќе биде со револуционерен дисплеј и побрз чип

iPad Pro 2020 ќе биде со револуционерен дисплеј и побрз чип

iPad Pro моделите на Apple што моментално се пуштени во продажба се очекува да добијат наследници следната година во март. Во втората половина на 2020 година, би требало да добијат и второ освежување - нов 12.9-инчен iPad Pro со mini-LED дисплеј. Минг-Чи Куо е познат по точните прогнози за плановите на Apple. Тој верува дека џинот од Купертин развива

MacBook Pro и iPad Pro следната година ќе преминат на mini LED дисплеи

MacBook Pro и iPad Pro следната година ќе преминат на mini LED дисплеи

По проширувањето на користењето на OLED екрани на своите уреди, Apple би можел да оди и чекор понатаму во имплементација на понапреден хардвер. Аналитичарот Минг-Чу Куо верува дека Apple ќе почне да користи mini LED дисплеи во своите уреди до крајот на 2020. година. Ова ќе почне со верзијата на 12,9-инчниот iPad Pro таблет и со 16-инчниот MacBook Pro

Apple може да го лансира својот прв уред со мини-LED дисплеј во 2020 година

Apple може да го лансира својот прв уред со мини-LED дисплеј во 2020 година

Аналитичарот Минг-Чи Куо ги сподели во својата анализа очекувањата за идните производи на Apple, кои исто така содржат детали за плановите на компанијата за промоција на мини-LED технологија. Според Kуo, Apple подготвува помеѓу 4 и 6 технолошки уреди, од кои првиот би можел да биде iPad Pro со 12,9-инчен екран кој би можел да дебитира во третиот квартал

Apple може да го лансира својот прв уред со mini-LED дисплеј следната година

Apple може да го лансира својот прв уред со mini-LED дисплеј следната година

Аналитичарот Минг-Чи Куо ги сподели во својата анализа очекувањата за идните производи на Apple, кои исто така содржат детали за плановите на компанијата за промоција на mini-LED технологија. Според Kуo, Apple подготвува помеѓу 4 и 6 технолошки уреди, од кои првиот би можел да биде iPad Pro со 12,9-инчен екран кој би можел да дебитира во третиот квартал