притисни ентер »

„Благуна“ и Шенка Колозова во МНТ
„Благуна“ и Шенка Колозова во МНТ

„Благуна“ и Шенка Колозова во МНТ

Монодрамата „Благуна“ во изведба на Шенка Колозова македонската публика ќе може да ја види во Македонскиот народен театар, вечерва 11 и на 18 февруари, на малата сцена, со почеток во 19 часот. Благуна е еден од многуте прекрасни ликови во романот “Разбој” од писателот Владо Малески. Токму “Разбој”, еден од најдобрите романи во нашата книжевност, беше

Во МНТ: “Благуна” монодрама на Шенка Колозова

Во МНТ: “Благуна” монодрама на Шенка Колозова

Во Македонскиот народен театар на 11 и 18 февруари на малата сцена, со почеток во 19 часот, театарската публика ќе има можност да ја види претставата “Благуна“, монодрама во изведба на Шенка Колозова. Благуна е еден од многуте прекрасни ликови во романот “Разбој” од писателот Владо Малески. Токму “Разбој”, еден од најдобрите романи во нашата книжевност,