притисни ентер »

Сакав Да внесам современост во портретот на Чарлс Трети, вели уметникот Џонатан Јио
Сакав Да внесам современост во портретот на Чарлс Трети, вели уметникот Џонатан Јио

Сакав Да внесам современост во портретот на Чарлс Трети, вели уметникот Џонатан Јио

Британскиот уметник Џонатан Јио е автор на првиот официјален насликан портрет на Чарлс Трети по неговото крунисување во Бакингамската палата. Маслото на платно со димензии седум на пет метри го прикажува кралот во униформа на велшката гарда. Јио (53) досега ги има насликано Тони Блер, сер Дејвид Атенборо и Малала Јусафзаи. Кога кралицата Камила ја