притисни ентер »

Општина Карпош ќе се раззеленува со 200 нови садници различни дрвја
Општина Карпош ќе се раззеленува со 200 нови садници различни дрвја

Општина Карпош ќе се раззеленува со 200 нови садници различни дрвја

Во дворот на ООУ ,,Христијан Тодоровски-Карпош” во општина Карпош се засадија првите садници во рамки на акцијата за пролетно зазеленување во Општина Карпош. Оттука, започнува пролетното садење во сите урбани заедници, во кои се предвидени да се засадат вкупно 200 листопадни и зимзелени дрвја и тоа: црвен јавор, каталпеа, зелен јавор,фотинија дрвја,

Општина Карпош ќе се раззеленува со 200 нови садници различни дрвја

Општина Карпош ќе се раззеленува со 200 нови садници различни дрвја

Во дворот на ООУ ,,Христијан Тодоровски-Карпош” во општина Карпош се засадија првите садници во рамки на акцијата за пролетно зазеленување во Општина Карпош. Оттука, започнува пролетното садење во сите урбани заедници, во кои се предвидени да се засадат вкупно 200 листопадни и зимзелени дрвја и тоа: црвен јавор, каталпеа, зелен јавор,фотинија дрвја,

Карпош ќе се раззелени со 200 нови дрвја

Карпош ќе се раззелени со 200 нови дрвја

Во дворот на ООУ ,,Христијан Тодоровски-Карпош”, денеска се засадија првите садници во рамки на акцијата за пролетно зазеленување во Општина Карпош. Оттука, започнува пролетното садење во сите урбани заедници, во кои се предвидени да се засадат вкупно 200 листопадни и зимзелени дрвја и тоа: црвен јавор, каталпеа, зелен јавор,фотинија дрвја, туја пликата,