притисни ентер »

Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност
Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност

Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност

Говорот на омраза, лажните вести, екстремистичката пропаганда, освен што се закана за безбедноста и интегритетот на граѓаните, тие се и закана по националната безбедност на една држава. Во најширока смисла, под говор на омраза („ кибер-омраза “) се подразбира која било употреба на технологијата на електронски комуникации за ширење антисемитски, расистички,

Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност

Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност

Говорот на омраза, лажните вести, екстремистичката пропаганда, освен што се закана за безбедноста и интегритетот на граѓаните, тие се и закана по националната безбедност на една држава. Колумна објавена на ResPublica м-р Тимурленк Чековиќ Во најширока смисла, под говор на омраза („ кибер-омраза “) се подразбира која било употреба на технологијата на

Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност

Кибер-просторот и влијанието врз националната безбедност

м-р Тимурленк Чековиќ Говорот на омраза, лажните вести, екстремистичката пропаганда, освен што се закана за безбедноста и интегритетот на граѓаните, тие се и закана по националната безбедност на една држава. Во најширока смисла, под говор на омраза („ кибер-омраза “) се подразбира која било употреба на технологијата на електронски комуникации за ширење