притисни ентер »

Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“
Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Отворена деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Општината Бутел ја отвори деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, а заинтересираните ќе можат да ја посетат до 6 декември. Ќе можат да видат 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликовна колонија, која веќе традиционално се одржува во населеното место Љубанци. – Инаку, на последната ликовна колонија, која се одржа во јуни во Љубанци,

Изложба на дела од ликовната колонија „Нижополе 2000“ во Кавадарци

Изложба на дела од ликовната колонија „Нижополе 2000“ во Кавадарци

Синоќа во галеријата на Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци беше отворена изложба на дела од јубилејната дваесетта по ред меѓународна ликовна колонија „Нижополе 2000“ – Битола. – Оваа ликовна колонија која напоредно стартуваше, растеше и се развиваше во изминативе две децени заедно со меѓународната ликовна колонија „Мијахлово – Кавадарци“

„ Рефлексија на диферентни модулации “ изложба на скулптури на доц. д-р Слободан Милошески

„ Рефлексија на диферентни модулации “ изложба на скулптури на доц. д-р Слободан Милошески

Во Пионерскиот дом во Гевгелија, на 06.12.2019година (петок) со почеток од 19.30 часот ќе биде отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации“, од авторот Слободан Милошески. „Милошески со ова негово претставување го потврдува кинетизмот како тенденција во неговиот израз, но не само во формата туку

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Како што соопштија од Општина Бутел, Поставката содржи 28 дела од 19 ликовни уметници кои учествуваа

Oтворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Oтворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“

Вчера во Општина Бутел, беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното Љубанци. Љубителите на ликовната уметност ќе имаат можност да видат: 25 слики, две скулптури вометал и

Отворена изложба од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Отворена изложба од ликовната колонија „Љубанци 2019“

Во преполната сала на Општина Бутел, синоќа беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното Љубанци. Љубителите на ликовната уметност имаат можност да видат: 25 слики, две скулптури

Во Општина Бутел отворена изложба на дела од ликовната колонија Љубанци 2019

Во Општина Бутел отворена изложба на дела од ликовната колонија Љубанци 2019

Синоќа во Општина Бутел беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија Љубанци 2019. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното Љубанци. Љубителите на ликовната уметност имаа можност да видат: 25 слики, две скулптури во метал и една

Во Општина Бутел отворена изложба на дела од ликовната колонија Љубанци 2019

Во Општина Бутел отворена изложба на дела од ликовната колонија Љубанци 2019

Синоќа во Општина Бутел беше отворена ликовната изложба на делата од деветтата ликовна колонија Љубанци 2019. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесници на последната ликова колонија, што веќе традиционално, се одржува во живописното Љубанци. Љубителите на ликовната уметност имаа можност да видат: 25 слики, две скулптури во метал и една

Деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,

Деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,

Вчера во Општина Бутел (голема   сала), беше отворена ликовната изложбана делата од деветтата ликовна колонија ,,Љубанци 2019,,. Станува збор за 28 дела на 19 ликовни уметници учесницина   последната ликова   колонија, што   веќе   традиционално,   сеодржува во живописното Љубанци. Љубителите   на   ликовната уметност ќе имаат можност да видат: 25

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Отворена изложба со дела од деветта ликовна колонија „Љубанци 2019“

Скопје, 3 декември 2019 (МИА) – Ликовна изложба со делата од деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019“, вчера беше отворена во големата сала на Општина Бутел. Како што соопштија од Општина Бутел, Поставката содржи 28 дела од 19 ликовни уметници кои учествуваа на последната ликова колонија, што веќе традиционално се одржува во живописното Љубанци, а