притисни ентер »

Илјадници чудни планети би можеле да орбитираат околу секоја супермасивна црна дупка
Илјадници чудни планети би можеле да орбитираат околу секоја супермасивна црна дупка

Илјадници чудни планети би можеле да орбитираат околу секоја супермасивна црна дупка

Во непосредна близина на хоризонтот на настани на супермасивна црна дупка, условите се прилично диви. Но патувајќи малку подалеку и другите објекти можат да бидат заробени во нејзиното гравитационото влијание – како ѕвездите кои орбитираат околу супермасивната црна дупка во центарот на нашата галаксија, Стрелец А *. Уметнички приказ на планети кои

Откриена огромна црна дупка во нашата Галаксија

Откриена огромна црна дупка во нашата Галаксија

Светски астрономи открија црна дупка во Млечниот пат. Дупката била толку голема, што го довела во прашање постоечкиот модел на развој на ѕвездите, велат астрономите. LB-1 е 15.000 светлосни години оддалечена од Земјата и има маса 70 пати поголема од Сонцето, е наведено во научниот магазин Nature. Astronomers discover massive black hole that "should

Откриена огромна црна дупка во нашата Галаксија

Откриена огромна црна дупка во нашата Галаксија

Светски астрономи открија црна дупка во Млечниот пат. Дупката била толку голема, што го довела во прашање постоечкиот модел на развој на ѕвездите, велат астрономите. LB-1 е 15.000 светлосни години оддалечена од Земјата и има маса 70 пати поголема од Сонцето, е наведено во научниот магазин Nature. Astronomers discover massive black hole that "should

Илјадници чудни планети би можеле да орбитираат околу секоја супермасивна црна дупка

Илјадници чудни планети би можеле да орбитираат околу секоја супермасивна црна дупка

Во непосредна близина на хоризонтот на настани на супермасивна црна дупка, условите се прилично диви. Но патувајќи малку подалеку и другите објекти можат да бидат заробени во нејзиното гравитационото влијание – како ѕвездите кои орбитираат околу супермасивната црна дупка во центарот на нашата галаксија, Стрелец А *. Уметнички приказ на планети кои