притисни ентер »

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји
Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) денеска потврди дека Светското фудбалско првенство на непризнаени земји ќе се игра во Скопје. NEWS: CONIFA is excited to announce that the @Sportsbetio World Football Cup 2020 will be taking place in Skopje, Republic of North Macedonia. The tournament will take place 30 May-7 June 2020. We

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Конфедерацијата на независните фудбалски асоцијации (КОНИФА) денеска потврди дека Светското фудбалско првенство на непризнаени земји ќе се игра во Скопје. КОНИФА објави дека нашиот главен град ќе биде домаќин на нивното фудбалско првенство, кое ќе се одржи од 30 мај до 7 јуни. „Не можеме да дочекаме да ги пречекаме сите во прекрасната Македонија!“,

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) денеска потврди дека Светското фудбалско првенство на непризнаени земји ќе се игра во Скопје. КОНИФА објави дека нашиот главен град ќе биде домаќин на нивното фудбалско првенство, кое ќе се одржи од 30 мај до 7 јуни. „Не можеме да дочекаме да ги пречекаме сите во прекрасната Македонија!“,

Скопје ќе биде домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје ќе биде домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

На почетокот од јуни на арената „Тодор Проески" ќе се игра Светско фудбалско првенство на непризнаени земји, потврди КОНИФА. На почетокот од јуни на арената „Тодор Проески" ќе се игра Светско фудбалско првенство на непризнаени земји, потврди КОНИФА. Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) која ја сочинуваат територии кои не се признаени

Скопје од 30 мај до 7 јуни 2020 ќе биде домаќин на Светското фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје од 30 мај до 7 јуни 2020 ќе биде домаќин на Светското фудбалско првенство на непризнаени земји

Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) денеска потврди дека Светското фудбалско првенство на непризнаени земји ќе се игра во Скопје. КОНИФА објави дека нашиот главен град ќе биде домаќин на нивното фудбалско првенство, кое ќе се одржи од 30 мај до 7 јуни. „Не можеме да дочекаме да ги пречекаме сите во прекрасната Македонија!“,

НЕ Е ШЕГА: Македонија домаќин на Светско првенство во фудбал!

НЕ Е ШЕГА: Македонија домаќин на Светско првенство во фудбал!

Според најавите турнирот ќе се одржува наредното лето во 2020 година, а натпреварите ќе се играат во Скопје. Светско првенство во фудбал ќе се игра наредната година во Македонија, но каков е тој Мундијал кога таков се организираше лани во Русија, а наредниот е во 2022. година во Катар? Или официјално кажано, добредојдовте на „CONIFA Светски Фудбалски

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) денеска потврди дека Светското фудбалско првенство на непризнаени земји ќе се игра во Скопје. КОНИФА објави дека нашиот главен град ќе биде домаќин на нивното фудбалско првенство, кое ќе се одржи од 30 мај до 7 јуни. „Не можеме да дочекаме да ги пречекаме сите во прекрасната Македонија!“,

Во Македонија ќе се одржи СП во фудбал за непризнати земји

Во Македонија ќе се одржи СП во фудбал за непризнати земји

Северна Македонија од 30 мај до 7 јуни 2020 година ќе биде домаќин на Светско првенство во фудбал на непризнаени држави и региони, објави Конфедерација на независни фудбалски асоцијации КОНИФА, на својот официјален Твитер профил. На првенството ќе учествуваат земји и региони кои не се признати од ОН, ФИФА и УЕФА. Непризнати земји и региони кои учествуваат

Скопје ќе биде домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

Скопје ќе биде домаќин на Светско фудбалско првенство на непризнаени земји

На почетокот од јуни на арената „Тодор Проески" ќе се игра Светско фудбалско првенство на непризнаени земји, потврди КОНИФА. Конфедерацијата на независните фудбалски асоциации (КОНИФА) која ја сочинуваат територии кои не се признаени ниту од Обединетите нации ниту од ФИФА, објави дека Скопје ќе биде домаќин на нивно фудбалско првенство. Натпреварувањето