притисни ентер »

Вест на денот
Вест на денот

Вест на денот

Веста на денот, барем за мене, денеска доаѓа од Финска. За својот 101. роденден, во Хелсинки, оваа земја добива б иблиотека вредна 98 милиони евра, во која ќе „работат“ и роботи-библиотекари. Огромната и преубава зграда е од дрво и од стакло, а се наоѓа наспроти парламентот. Прекрасен подарок. Некој ќе праша, кој нормален на овој свет, при постоење

Вест на денот

Вест на денот

Сѐ додека некако не почнеме да се раѓаме со готови капацитети, со родилниот лист да ни бидат издавани сертификати за генијалност и секако, членска карта за библиотека, во Финска вест на денот ќе биде отворање на нова библиотека, а кај нас што рекол некојси Нинџа или некоја друга минџа... Веста на денот, барем за мене, денеска доаѓа од Финска. За својот