притисни ентер »

Родителите несвесно можат да предизвикаат анксиозност кај децата: Еве на што треба да обрнат особено внимание!
Родителите несвесно можат да предизвикаат анксиозност кај децата: Еве на што треба да обрнат особено внимание!

Родителите несвесно можат да предизвикаат анксиозност кај децата: Еве на што треба да обрнат особено внимание!

Анксиозноста не е само проблем кај возрасните. Многу клинички истражувања покажуваат дека милиони деца секојдневно се борат со симптоми на анксиозност, а неодамнешна анализа наведува бројка од дури 20,5 отсто од младите во светот. „Понекогаш анксиозноста кај децата е потешко да се препознае и дијагностицира, бидејќи тие можат да го искажуваат овој

РОДИТЕЛСТВОТО НЕ ДОАЃА СО УПАТСТВО: Два начини на кои родителите можат несвесно да им наштетат на своите деца, тврдат психолозите

РОДИТЕЛСТВОТО НЕ ДОАЃА СО УПАТСТВО: Два начини на кои родителите можат несвесно да им наштетат на своите деца, тврдат психолозите

Р одителството никогаш не доаѓа со упатство, па затоа е вистински предизвик за секој родител да го дисциплинира и воспитува своето дете. Меѓу другото, тврдат експертите, важно е децата да се научат за потенцијалните опасности за да можат, откако ќе пораснат, да се одбранат од негативните влијанија на светот околу нив. Сепак, одредени однесувања на