притисни ентер »

Астрономски календар
Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 18 мај 2019 (МИА) – Денеска е сабота, 18 мај 2019 година, 138-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 227 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути. Денов трае 14 часа и 36 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 23 минути, а ќе зајде во

Астрономски календар: Денеска сонцето ќе грее до 19:48 часот

Астрономски календар: Денеска сонцето ќе грее до 19:48 часот

Денеска е сабота, 18 мај 2019 година, 138-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 227 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 48 минути. Денов трае 14 часа и 36 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 23 минути, а ќе зајде во 5 часот и 8 минути.

Астрономски календар – 17 мај

Астрономски календар – 17 мај

Денеска е 17 мај, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути,  а ќе зајде во 19 часот и 47 минути. Денов трае 14 часа и 34 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее 16 минути по полноќ, а ќе зајде во 10 часот и 26 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 17 мај 2019 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути. Денов трае 14 часа и 34 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 13 минути, а ќе зајде во 4 часот и 36 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е петок, 17 мај 2019 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена. Скопје, 17 мај 2019 (МИА) – Денеска е петок, 17 мај 2019 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути. Денов трае 14 часа

Астрономски календар: Денешниот ден трае 14 часа и 34 минути

Астрономски календар: Денешниот ден трае 14 часа и 34 минути

Денеска е петок, 17 мај 2019 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 228 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути. Денов трае 14 часа и 34 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 13 минути, а ќе зајде во 4 часот и 36 минути.

Астрономски календар – 16 мај

Астрономски календар – 16 мај

Денеска е 16 мај, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути,  а ќе зајде во 19 часот и 46 минути. Денов трае 14 часа и 32 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 9 часот и 31 минута.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 16 мај 2019 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 46 минути. Денов трае 14 часа и 32 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 2 минути, а ќе зајде во 4 часот и 5 минути.

Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска е четврток, 16 мај 2019 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена. Скопје, 16 мај 2019 (МИА) – Денеска е четврток, 16 мај 2019 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 46 минути. Денов трае

Астрономски календар – 15 мај

Астрономски календар – 15 мај

Денеска е 15 мај, 135-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 230 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 15 минути,  а ќе зајде во 19 часот и 45 минути. Денов трае 14 часа и 30 минути. Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее 23 часот и 34 минути, а ќе зајде во 8 часот и 39 минути.