притисни ентер »

„Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“
„Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“

„Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“

Вештачката интелигенција „во најдобар случај ќе биде само бледа копија на човек“, вели футурологот Хорст Опашовски, кој оваа недела ја претставува својата нова книга – „Да живееш подобро, а не да имаш повеќе“. Вештачката интелигенција не мора да претставува опасност, иако носи одреден „фактор на ризик“, изјави германскиот футуролог Хорст Опашовски

„Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“

„Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“

Вештачката интелигенција „во најдобар случај ќе биде само бледа копија на човек“, вели футурологот Хорст Опашовски, кој оваа недела ја претставува својата нова книга – „Да живееш подобро, а не… Текстот „Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“ е превземен од USB.mk . The post „Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето“

Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето, може само да биде бледа копија, вели водечки германски научник

Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето, може само да биде бледа копија, вели водечки германски научник

Вештачката интелигенција не претставува голема опасност, иако носи извесни ризици, вели германскиот футуролог Хорст Опашовски. „Вештачката интелигенција никогаш нема да ги замени луѓето, во најдобар случај може само да биде бледа копија“, вели германскиот научник. Неодамнешните предупредувања околу растот на вештачката интелигенција велат дека оваа