притисни ентер »

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе
Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе Банка Македонија На 4 ноември беше извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ официјално стана новиот сопственик на Банката. Со стекнување на 91.57 отсто од акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не само најголем давател на финансиски

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Штаемеркише Банка и Шпаркасен официјално ја купија Охридска банка за 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјава и ќе држи 14 отсто од банкарскиот пазар. Засега сметките на клиентите Охридска Банка, како и условите за кредити дефинирани со договорите, ќе останат непроменети. Двете

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска ќе се спојат во една банка, условите за клиентите остануваат исти

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска ќе се спојат во една банка, условите за клиентите остануваат исти

Сметките на клиентите на Охридска банка, како и условите за кредити дефинирани во договорите остануваат исти откако австриската Штаермаркише Шпаркасе ја купи Охридска банка. Исто така и условите за користење на платежните картички остануваат непроменети, а клиентите немаат обврска во моментов да ги менуваат своите картички. На денешната прес-конференција

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Штаемеркише Банка и Шпаркасен официјално ја купија Охридска банка за 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјава и ќе држи 14 отсто од банкарскиот пазар. Засега сметките на клиентите Охридска Банка, како и условите за кредити дефинирани со договорите, ќе останат непроменети. Двете

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Во наредниот период ќе следи реорганизација, која треба да заврши во април 2021 година, а првите поволности за клиентите на двете банки ги најавуваат од 1 јануари 2020 година за користење на банкоматите и подигнување средства без провизија, како во земјава, така и во земјите од регионот каде е пристуна групацијата. Австриската Штаермаркише Банка и

Шпаркасе со преземање на Охридска банка станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе со преземање на Охридска банка станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа со 91,57 отсто од акциите. Откупени се 71 отсто акции

Шпаркасе ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Шпаркасе ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

На 4 ноември беше извршена промената на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише банка и Шпаркасен АГ за 48 милиони евра и официјално станаа новите сопственици на банката. Со стекнување на 91,57 отстоод акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не само најголем давател на финансиски услуги во јужниот дел на Австрија, туку и четврта

Шпаркасе ја презеде Охридска банка

Шпаркасе ја презеде Охридска банка

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа