притисни ентер »

Најголемото ЕВ во светот со резултати подобри од очекуваните
Најголемото ЕВ во светот со резултати подобри од очекуваните

Најголемото ЕВ во светот со резултати подобри од очекуваните

Најголемото електрично возило во светот претставува електричен дампер кој работи на планинскиот каменолом во Бил, Швајцарија и постигнува одлични резултати Прототипот електричен дампер (е-Дампер) е мозокот на е-Рударството, кое е подружница на Кун, Швајцарија. Зелениот камион кипер, способен да испорача 60 тони вар и мермер, тежи 118 тони кога е целосно