притисни ентер »

И покрај противењето на Унгарија и Полска: ЕУ го усвои законот за намалување на потрошувачката на гас
И покрај противењето на Унгарија и Полска: ЕУ го усвои законот за намалување на потрошувачката на гас

И покрај противењето на Унгарија и Полска: ЕУ го усвои законот за намалување на потрошувачката на гас

Нивното противење, сепак, не го спречи усвојувањето на овој план, за кој беше потребна поддршка од најмалку 15 земји за да стане закон Со договорот се бара од сите земји од ЕУ доброволно да ја намалат потрошувачката на гас за 15 проценти, со тоа што тоа може да стане обврска во вонредни околности, иако со бројни исклучоци за одделни земји и индустрии

И покрај противењето на Унгарија и Полска: ЕУ го усвои законот з анамалување на потрошувачката на гас

И покрај противењето на Унгарија и Полска: ЕУ го усвои законот з анамалување на потрошувачката на гас

Нивното противење, сепак, не го спречи усвојувањето на овој план, за кој беше потребна поддршка од најмалку 15 земји за да стане закон Со договорот се бара од сите земји од ЕУ доброволно да ја намалат потрошувачката на гас за 15 проценти, со тоа што тоа може да стане обврска во вонредни околности, иако со бројни исклучоци за одделни земји и индустрии

ЕУ од идната недела ќе почне да штеди гас

ЕУ од идната недела ќе почне да штеди гас

Европската унија (ЕУ) реши да ја намали потрошувачката на гас за 15 отсто од идната недела за да се компензира намалувањето на испораките од Русија. Договорот за оваа мерка беше постигнат на вонредниот состанок на 26 јули, а само Унгарија се спротистави и сметаше дека мерката е неоправдана и штетна. „Ако работиме добро, може да го замениме рускиот

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ. Регулативата за намалување на побарувачката на гас е формално усвоена. Текстот ќе биде објавен во Службениот весник на почетокот на следната

Земјите од Европската унија го усвоија законот за намалување на потрошувачката на гас

Земјите од Европската унија го усвоија законот за намалување на потрошувачката на гас

Земјите од Европската унија денеска официјално го усвоија планот на блокот за вонредни ситуации поврзани со намалувањето на потрошувачката на гас, за заштеда на гориво за зимата поради неизвесноста со руските испораки, и покрај противењето на Полска и Унгарија на конечната верзија на законот, пренесува Ројтерс. Минатата недела, членките на ЕУ постигнаа

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА. Регулативата за намалување на побарувачката на гас е формално усвоена. Текстот ќе биде објавен во Службениот весник

Земјите од ЕУ го усвоија законот за намалување на потрошувачката на гас

Земјите од ЕУ го усвоија законот за намалување на потрошувачката на гас

Земјите од Европската унија денеска официјално го усвоија планот на блокот за вонредни ситуации поврзани со намалувањето на потрошувачката на гас, за заштеда на гориво за зимата поради неизвесноста со руските испораки, и покрај противењето на Полска и Унгарија на конечната верзија на законот. Минатата недела, членките на ЕУ постигнаа договор за намалување

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

ЕУ од следната недела ќе почне да штеди гас

Намалувањето на потрошувачката на гас од 15 отсто во ЕУ ќе стапи на сила „на почетокот на следната недела” за да се компензира намалувањето на испораките од Русија, објави чешкото претседателство со Советот на ЕУ, јави дописникот на МИА. Регулативата за намалување на побарувачката на гас е формално усвоена. Текстот ќе биде објавен во Службениот весник