притисни ентер »

Богојавление Водици неработен ден за православните граѓани
Богојавление Водици неработен ден за православните граѓани

Богојавление Водици неработен ден за православните граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја, 19 јануари 2019 година (сабота), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честиташе празникот на православните

Водици неработен ден

Водици неработен ден

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека согласно со Законот за празниците, Богојавление (Водици), 19. јануари е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици).

19 јануари неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

19 јануари неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Министерството за труд и социјална политика информира дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ број 21/98 и 18/07), 19 јануари, сабота, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Во сабота се празнува Богојавление или Водици — денот на кој според христијанското предание

19 јануари неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

19 јануари неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Министерството за труд и социјална политика информира дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ број 21/98 и 18/07), 19 јануари, сабота, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Во сабота се празнува Богојавление или Водици — денот на кој според христијанското предание

19 јануари неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

19 јануари неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Министерството за труд и социјална политика информира дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ број 21/98 и 18/07), 19 јануари, сабота, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Во сабота се празнува Богојавление или Водици — денот на кој според христијанското предание

МТСП: Богојавление неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

МТСП: Богојавление неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2019 година (сабота), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална

19 јануари неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

19 јануари неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика информира дека 19 јануари, сабота, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Во сабота се празнува Богојавление или Водици — денот на кој според христијанското предание Свети Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан. Од Министерството за труд и социјална

19 јануари неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

19 јануари неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика информира дека согласно со Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ број 21/98 и 18/07), 19 јануари, сабота, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Во сабота се празнува Богојавление или Водици — денот на кој според христијанското предание

Водици неработен ден

Водици неработен ден

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека согласно со Законот за празниците, Богојавление (Водици), 19. јануари е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици).

19 јануари – Водици е неработен ден

19 јануари – Водици е неработен ден

Министерството за труд и социјална политика информира дека според Законот за празниците на Република Макединја („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2019 година (сабота), Богојавление (Водици) , е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија. Министерството за труд и социјална политика им го честита