притисни ентер »

Либија на крајбрежјеto сопрела чамец со 53 мигранти
Либија на крајбрежјеto сопрела чамец со 53 мигранти

Либија на крајбрежјеto сопрела чамец со 53 мигранти

Либиската крајбрежна стража соопшти вчера дека на нејзиниот брег пресретнала гумен чамец со 53 африкански мигранти кои тргнале кон Европа, меѓу нив имало и 10 жени и деца. Портпаролот Ајуб Гасим изјави дека мигрантите биле пресретнати во близина на либискиот крајбрежен град Сабрата, 70 километри западно од главниот град Триполи. Тој додаде дека на

Либија на крајбрежјеto сопрела чамец со 53 мигранти

Либија на крајбрежјеto сопрела чамец со 53 мигранти

Либиската крајбрежна стража соопшти вчера дека на нејзиниот брег пресретнала гумен чамец со 53 африкански мигранти кои тргнале кон Европа, меѓу нив имало и 10 жени и деца. Портпаролот Ајуб Гасим изјави дека мигрантите биле пресретнати во близина на либискиот крајбрежен град Сабрата, 70 километри западно од главниот град Триполи. Тој додаде дека на