притисни ентер »

Каде луксузните автомобили се најевтини, а каде се најскапи?
Каде луксузните автомобили се најевтини, а каде се најскапи?

Каде луксузните автомобили се најевтини, а каде се најскапи?

Цeнaтa нa нoв aвтoмoбил вклучува даноци и такси, кои во секоја држава на различен начин ја формираат крајната сума потребна за да се купи еден автомобил. Оттаму може да постои и драстична разлика меѓу моделите. На тој начин еден ист автомобил и можел да чини меѓу 77.000 и 310.000 евра, вклучително и царина, данок на емисиите и данок на луксуз. Експертите