притисни ентер »

Се дури дава природата, треба да се искористи: Џем од јапонски јаболка, се приготвува за помалку од 1 час
Се дури дава природата, треба да се искористи: Џем од јапонски јаболка, се приготвува за помалку од 1 час

Се дури дава природата, треба да се искористи: Џем од јапонски јаболка, се приготвува за помалку од 1 час

Фото и рецепт: Благица Баба Буки Ивановска Рецептот е едноставен, се приготвува како и секој друг џем. На еден килограм јапонски јаболка се става 500 г шеќер или помалку ако плодовите се слатки. Потребни состојки: 2 кг јапонски јаболка 1 лимон 1 обично јаболко 1 кг шеќер 2 чаши вода Постапка: За да го приготвите овој рецепт потребни ви се помалку од